Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τετάρτη 2/11: Μη χάσετε σήμερα στην TV

Τετάρτη 2/11: Μη χάσετε σήμερα στην TV

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου Επιλογές από το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οι σημαντικότερες κατά τη γνώμη μας ταινίες, σειρές, εκπομπές, ντοκιμαντέρ. ΤΑΙΝΙΕΣ 21.50: «Η ΕΠΙΘΕΣΗ» – ΕΡΤ2 Σκηνοθεσία: Ζιάντ Ντουεϊρί Παίζουν: Αλί Σουλιμάν, Ρεϊμόντ Αμσαλέμ, Ευγενία Ντοντίνα, Καρίμ Σαλέχ. Διάρκεια: 102΄ O Ισραηλινό-Παλαιστίνιος χειρουργός Αμίν Τζααφαρί ζει χρόνια στο Τελ Αβίβ, είναι επιτυχημένος χειρουργός και ενσωματωμένος στην […]

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

Επιλογές από το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οι σημαντικότερες κατά τη γνώμη μας ταινίες, σειρές, εκπομπές, ντοκιμαντέρ.

ΤΑΙΝΙΕΣ

21.50: «Η ΕΠΙΘΕΣΗ» – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Ζιάντ Ντουεϊρί
Παίζουν: Αλί Σουλιμάν, Ρεϊμόντ Αμσαλέμ, Ευγενία Ντοντίνα, Καρίμ Σαλέχ.
Διάρκεια: 102΄

O Ισραηλινό-Παλαιστίνιος χειρουργός Αμίν Τζααφαρί ζει χρόνια στο Τελ Αβίβ, είναι επιτυχημένος χειρουργός και ενσωματωμένος στην ισραηλινή πραγματικότητα. Έχει μία λαμπρή καριέρα, μία πολύ αγαπημένη σύζυγο και πολλούς καλούς φίλους που του κάνουν τη ζωή πολύ όμορφη, μέχρι τη στιγμή που συγκλονισμένος μαθαίνει ότι η σύζυγός του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση «καμικάζι». Δέκα εννέα ακόμη νεκροί -κυρίως παιδιά- και η αστυνομία τον ενημερώνει, ότι υπεύθυνη της επίθεσης ήταν η ίδια του η γυναίκα! Ο Αμίν δεν μπορεί να πιστέψει την απίστευτη κατηγορία των αστυνομικών και αρχίζει ένα δαιδαλώδες κυνήγι αναζήτησης της αλήθειας. Οι αποκαλύψεις θα ακολουθήσουν η μία μετά την άλλη και η μοίρα θα του παίξει ένα απρόβλεπτο παιχνίδι που δύσκολα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει.

Η ταινία βασίζεται στο διεθνές ομώνυμο μπεστ-σέλερ του Αλγερινού Γιασμίνα Χάντρα, που έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, ανάμεσα στις οποίες και τα Ελληνικά.

Βραβεία-συμμετοχές
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Σεμπαστιάν (Ειδική Μνεία Επιτροπής, Βραβείο TVE Otra Mirada).
Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τορόντο 2012.



24.00: «ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» – ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία: Κριστόρ Ονορέ
Παίζουν: Κιάρα Μαστρογιάνι, Κατρίν Ντενέβ, Λουντιβίν Σανιέ, Λουί Γκαρέλ, Μίλος Φόρμαν, Πολ Σνάιντερ, Ραντίβοτζε Μπούκβιτς
Παραγωγή: Αγγλίας, Γαλλίας, Τσεχίας
Διάρκεια: 130′

Από το Παρίσι μέχρι το Λονδίνο, σε μία διαδρομή ζωής 30 ετών, η Μάντελιν και η κόρη της, Βέρα, κάνουν μία διαδρομή ζωής γεμάτη από έντονα ειδύλλια με άντρες που αγάπησαν. Στη ζωή όμως, δεν μπορούμε πάντα να ζούμε τον έρωτα ανέμελα και δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο πέρασμα του χρόνου, που χτυπάει στα πιο βαθιά μας συναισθήματα! Έτσι, όσο η Μάντελιν προσπαθεί να αναβιώσει έναν παλιό έρωτα έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια, η κόρη της βρίσκεται εγκλωβισμένη στο γνωστό παιχνίδι της αγάπης: άλλον θέλει και άλλος την κυνηγάει!

ΣΕΙΡΕΣ


21.00: «ΤΟ ΣΟΪ ΣΟΥ» – ALPHA
«Γαμπρός από το Βερολίνο»

Σενάριο: Δήμητρα Τσόλκα
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Η Μαρίζα έχει επιστρέψει, εδώ και μια εβδομάδα, στην Ελλάδα κι έχει άποψη για όλους και όλα. Για το ημερήσιο πρόγραμμα της οικογένειας, τη διατροφή τους, ακόμα και την ανατροφή των μικρών της ανιψιών. Όμως, το άγχος της Χαρούλας είναι η συναισθηματική αποκατάσταση της Μαρίζας και γι’ αυτό προσπαθεί με τρόπο να την κάνει να προσέξει λίγο την εμφάνισή της. Η Μαρίζα, έχοντας φτάσει στα όριά της με τις παροτρύνσεις της μητέρας της, της αποκαλύπτει ότι έχει σύντροφο και μάλιστα συνάδελφο που σκοπεύει να έρθει να δουλέψει κι αυτός στο παράρτημα της εταιρείας τους στην Αθήνα, αν όλα πάνε καλά. Ο Βαγγέλης ενοχλείται που η κόρη του έχει σχέση με Γερμανό και κυρίως που δεν ξέρουν τι καρυδιάς, καρύδι είναι. Από ένα λάθος, η Χαρούλα μαθαίνει ότι ο σύντροφος της Μαρίζας έρχεται στην Ελλάδα και παρά τις αντιρρήσεις της, το τραπέζι στρώνεται για… τον γαμπρό από το Βερολίνο. Η άφιξη του κρύβει μια πολύ μεγάλη έκπληξη για όλους… Τι καταγωγής είναι ο γαμπρός και ποια η σχέση του με την Όλγα;

Στον ρόλο του Αμπντουλάχ, ο Φώτης Λαζάρου.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

21.45: «CHAMPIONS LEAGUE» – ΕΡΤ1

Ο αγώνας Champions League διεξάγεται μεταξύ των ομάδων Τότεναμ και Λεβερκούζεν.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ


23:30 «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» – ΕΡΤ2
Επεισόδιο 5ο: Νότης Μαυρουδής

Σκηνοθεσία: Κιμ Ντίμον
Ο Νότης Μαυρουδής, από τους κυριότερους εκφραστές του Νέου Κύματος, μέρος του νεοελληνικού πολιτιστικού γίγνεσθαι, κιθαριστής, συνθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός, αυτοβιογραφείται στο «Μονόγραμμα» αυτής εβδομάδας.

Τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στη φυλακή, κοντά στη μάνα του, η οποία ήταν κρατούμενη στις φυλακές Αβέρωφ. Γόνος προσφύγων, άρχισε να ασχολείται με τη μουσική όταν απέκτησε την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία 13 ετών. Ευτύχησε να έχει πρώτη δασκάλα τη Λίζα Ζώη μέχρι που μεταπήδησε στον «εξαιρετικό δάσκαλο», τον Δημήτρη Φάμπα.
Η εποχή των μπουάτ είναι συνυφασμένη με τον Νότη Μαυρουδή, ο οποίος εργάστηκε εκεί με την κιθάρα του για λόγους βιοπορισμού αλλά εκεί τον περίμενε η πρώτη σημαντική συνεργασία του, με την Ντόρα Γιαννακοπούλου και τον Γιώργο Ζωγράφο. Εκεί τον γνώρισε και ο Αλέξανδρος Πατσιφάς, ο διευθυντής της δισκογραφικής εταιρείας «Λύρα» και του ζήτησε να ηχογραφήσουν ένα δισκάκι 45 στροφών με το τραγούδι του, «Άκρη δεν έχει ο ουρανός». Αυτό το τραγούδι ήταν ένα απ’ αυτά στα οποία στηρίχτηκε ο Πατσιφάς για να εισάγει στη δισκογραφία και στη μουσική της εποχής γενικότερα, την ετικέτα «Νέο Κύμα». Από εκεί και πέρα οι δρόμοι τον οδηγούν στη γνωριμία αλλά και στη συνεργασία με τους μεγάλους της εποχής: Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Τάσο Λειβαδίτη, Οδυσσέα, Ελύτη, Νίκο Καρύδη…

Δείτε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024