Σε απεργία πείνας πρόσφυγες σε κέντρο κράτησης στη Βαρκελώνη
Περίπου 50 πρόσφυγες σε κέντρο κράτησης στη Βαρκελώνη ξεκίνησαν τη Δευτέρα απεργία πείνας, λίγες ημέρες μετά την εξέγερση που σημειώθηκε σε κέντρο κράτησης, στη Μαδρίτη. Οι πρόσφυγες ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι.
Περίπου 50 πρόσφυγες σε κέντρο κράτησης στη Βαρκελώνη ξεκίνησαν τη Δευτέρα απεργία πείνας, λίγες ημέρες μετά την εξέγερση που σημειώθηκε σε κέντρο κράτησης, στη Μαδρίτη.
«Χθες το απόγευμα 68 άνθρωποι αρνήθηκαν να μπουν στην καντίνα για να φάνε και κατόπιν να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους. Σήμερα το πρωί, 47 από αυτούς τηρούν την ίδια στάση» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό, οι πρόσφυγες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους κατάγονται από την Αλγερία, αρνούνται να τραφούν και πέρασαν τη νύχτα τους στην αυλή του κέντρου κράτησης, στην περιφέρεια της Βαρκελώνης.
Οι πρόσφυγες ζητούν «να τους αφήσουν ελεύθερους», ανέφερε το δίκτυο «Να κλείσουμε τα CIE» (σ.σ. τα κέντρα κράτησης αλλοδαπών).
«Πρόκειται για ανθρώπους που έφτασαν εδώ με πλοιάρια […] Αναρωτιούνται γιατί να βιώνουν αυτήν την κατάσταση αφού διακινδύνευσαν τη ζωή τους» είπε στους δημοσιογράφους ο νομικός εκπρόσωπος του δικτύου, ο Αντρές Γκαρθία Μπέριο.
Την περασμένη εβδομάδα περίπου 40 μετανάστες εξεγέρθηκαν σε ένα κέντρο κράτησης στη Μαδρίτη και πέρασαν τη νύχτα στη στέγη του κτιρίου όπου διαμένουν.
Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κόμματα της Αριστεράς έχουν καταγγείλει τις κακές συνθήκες διαμονής στα κέντρα αυτά και ζητούν το κλείσιμό τους.
«Τους κλείνουν στην απομόνωση, σε αντίποινα για μικροπράγματα, πρόκειται για εξευτελιστική μεταχείριση», ανέφερε δικαστής σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην αριστερή, διαδικτυακή εφημερίδα eldiario.es. Ο δικαστής Ραμίρο Γκαρθία δε Ντιός εκτίμησε ότι τα κέντρα κράτησης είναι «χειρότερα από τις φυλακές».
Σύμφωνα με έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, 6.930 άνθρωποι πέρασαν το 2015 από διάφορα κέντρα κράτησης και το 41% από αυτούς τελικά απελάθηκε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)











































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442