Σε 24ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων
Σε απεργία προχωρούν σήμερα, Δευτέρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), πραγματοποιώντας παράλληλα συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 9 το πρωί.
Σε απεργία προχωρούν σήμερα, Δευτέρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), πραγματοποιώντας παράλληλα συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 9 το πρωί.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, απεργούν για να υπερασπιστούν τους 14 συναδέλφους τους, που δικάζονται για τη μεγάλη κινητοποίηση το 2013, σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν «κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα» τους.
Έτσι, καταγγέλλουν τη δίωξη της τρίμηνης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, που αφορούσε την επιστροφή υπαλλήλων από τη διαθεσιμότητα.
«Είμαστε περήφανοι για την ένταση, τη διάρκεια, την αποφασιστικότητα, τη συσπείρωση και τα αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά της απεργίας των διοικητικών των ΑΕΙ, τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις ΓΣ, τα πρωτόγνωρα επίπεδα αυτο-οργάνωσης, τη μαζική, συλλογική αντίσταση στις απολύσεις» αναφέρει η ανακοίνωση των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Συμμετείχαμε στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ πέρα από εκβιασμούς, οικονομικό κόστος, απαγορεύσεις. Ενάντια στη λιτότητα, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών – υπηρεσιών, τη γενικευμένη εξαθλίωση, την απαξίωση της ζωής μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε έναν αγώνα νικηφόρο, ενάντια στις μνημονιακές επιταγές» προσθέτουν.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων