Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από το Σάββατο ο δήμος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, έπειτα από τις καταστροφές που προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα.

Τη σχετική απόφαση έλαβε, μετά από αίτημα του περιφερειάρχη Δ. Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα και του δημάρχου Νίκου Καραπάνου, ο γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο οποίος μετέβη την Κυριακή στην πληγείσα περιοχή.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 170 κατοικίες έχουν πληγεί στον δήμο Μεσολογγίου από την καταιγίδα. Στα ξενοδοχεία της πόλης φιλοξενήθηκαν το Σάββατο 15 οικογένειες, ενώ σήμερα ο δήμος προσέφερε φαγητό στους πληγέντες.

Μόνο την Κυριακή, η Πυροσβεστική δέχτηκε 45 κλήσεις για παροχή βοηθείας στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου. Κάτοικοι ξενύχτησαν για να βγάλουν τα νερά και να καθαρίσουν τις περιουσίες τους, ενώ και σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών συνεχίζονται (φωτογραφίες: onairnews.gr).

Όπως έγινε γνωστό, οι δημότες που επλήγησαν από τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα, μπορούν από τη Δευτέρα να προσέρχονται στην 1η αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Μεσολόγγι, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για οικονομική αποκατάστασή τους. Εκεί θα συμπληρώνουν και θα υποβάλουν έντυπο προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσής τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ