Κατάφερε να ψηφίσει, με την τρίτη, η πρόεδρος της Χιλής
Μετ' εμποδίων κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει το εκλογικό της καθήκον στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής η πρόεδρος της Χιλήας Μισέλ Μπατσελέτ, αφού η αφηρημάδα της την ανάγκασε να επιστρέψει δύο φορές στο εκλογικό τμήμα: Μία για να υπογράψει και μία για να παραλάβει την ταυτότητά της.
Μετ’ εμποδίων κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει το εκλογικό της καθήκον στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής η πρόεδρος της Χιλήας Μισέλ Μπατσελέτ, αφού η αφηρημάδα της την ανάγκασε να επιστρέψει δύο φορές στο εκλογικό τμήμα: Μία για να υπογράψει και μία για να παραλάβει την ταυτότητά της.
Η Μπατσελέτ, που ψηφίζει στη συνοικία Λα Ρέινα του Σαντιάγο, στην αρχή ξέχασε να πάρει πίσω την ταυτότητά της από την εφορευτική επιτροπή, αφού έριξε το ψηφοδέλτιό της στην κάλπη.
Ξαναμπήκε στο εκλογικό τμήμα, πήρε την ταυτότητα και βγήκε έξω για να μιλήσει στους δημοσιογράφους. Στο μεταξύ όμως την κάλεσαν και πάλι πίσω γιατί δεν είχε υπογράψει στο μητρώο, όπως απαιτεί ο νόμος.
«Μου λείψατε όλοι πολύ», αστειεύτηκε η πρόεδρος στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής όταν την είδαν για τρίτη φορά μπροστά τους.
Αργότερα η Μπατσελέτ είπε στους δημοσιογράφους ότι ένας από τους υπαλλήλους στο εκλογικό τμήμα είχε ταραχτεί και ξέχασε να της υποδείξει πού να βάλει την υπογραφή της.
Ο εν λόγω υπάλληλος επιβεβαίωσε τα λεγόμενά της.
Στις εκλογές αυτές, για την ανάδειξη δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, η δεξιά αναμένεται ότι θα αποκομίσει σημαντικά κέρδη έναντι του κεντροαριστερού κυβερνώντος συνασπισμού της προέδρου.
Οι προβλέψεις όμως είναι δύσκολες, δεδομένου ότι αναμένεται να υπάρξει μεγάλη αποχή καθώς οι Χιλιανοί εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα διαφθοράς στη χώρα τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Έντονη κριτική στη Βραζιλία για τον αποκλεισμό από τη Νορβηγία: «Συντριβή από τον Χάαλαντ – Μια παθητική Σελεσάο»
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)







![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442