Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατάφερε να ψηφίσει, με την τρίτη, η πρόεδρος της Χιλής

Κατάφερε να ψηφίσει, με την τρίτη, η πρόεδρος της Χιλής

Μετ' εμποδίων κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει το εκλογικό της καθήκον στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής η πρόεδρος της Χιλήας Μισέλ Μπατσελέτ, αφού η αφηρημάδα της την ανάγκασε να επιστρέψει δύο φορές στο εκλογικό τμήμα: Μία για να υπογράψει και μία για να παραλάβει την ταυτότητά της.

Μετ’ εμποδίων κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει το εκλογικό της καθήκον στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής η πρόεδρος της Χιλήας Μισέλ Μπατσελέτ, αφού η αφηρημάδα της την ανάγκασε να επιστρέψει δύο φορές στο εκλογικό τμήμα: Μία για να υπογράψει και μία για να παραλάβει την ταυτότητά της.

Η Μπατσελέτ, που ψηφίζει στη συνοικία Λα Ρέινα του Σαντιάγο, στην αρχή ξέχασε να πάρει πίσω την ταυτότητά της από την εφορευτική επιτροπή, αφού έριξε το ψηφοδέλτιό της στην κάλπη.

Ξαναμπήκε στο εκλογικό τμήμα, πήρε την ταυτότητα και βγήκε έξω για να μιλήσει στους δημοσιογράφους. Στο μεταξύ όμως την κάλεσαν και πάλι πίσω γιατί δεν είχε υπογράψει στο μητρώο, όπως απαιτεί ο νόμος.

«Μου λείψατε όλοι πολύ», αστειεύτηκε η πρόεδρος στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής όταν την είδαν για τρίτη φορά μπροστά τους.

Αργότερα η Μπατσελέτ είπε στους δημοσιογράφους ότι ένας από τους υπαλλήλους στο εκλογικό τμήμα είχε ταραχτεί και ξέχασε να της υποδείξει πού να βάλει την υπογραφή της.

Ο εν λόγω υπάλληλος επιβεβαίωσε τα λεγόμενά της.

Στις εκλογές αυτές, για την ανάδειξη δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, η δεξιά αναμένεται ότι θα αποκομίσει σημαντικά κέρδη έναντι του κεντροαριστερού κυβερνώντος συνασπισμού της προέδρου.

Οι προβλέψεις όμως είναι δύσκολες, δεδομένου ότι αναμένεται να υπάρξει μεγάλη αποχή καθώς οι Χιλιανοί εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα διαφθοράς στη χώρα τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024