Στη γλώσσα του Μολιέρου ή του Σαίξπηρ θα αποφασιστεί το Brexit;
Ο Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter (στην αγγλική) ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη σε ποια γλώσσα θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που τον εμφάνιζαν να επιμένει η γλώσσα εργασίας να είναι τα γαλλικά.
Ο Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter (στην αγγλική) ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη σε ποια γλώσσα θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που τον εμφάνιζαν να επιμένει η γλώσσα εργασίας να είναι τα γαλλικά.
Στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος «εργάζεται εξίσου στα αγγλικά όσο και στα γαλλικά» και ότι ουδέποτε εκφράστηκε υπέρ της μίας ή της άλλης γλώσσας.
Never expressed myself on negotiation language. Work as often in EN as FR. Linguistic regime to be set at start-to be agreed btw negotiators
— Michel Barnier (@MichelBarnier) 21 Οκτωβρίου 2016
Το αν θα προτιμηθεί η γλώσσα του Μολιέρου ή εκείνη του Σαίξπηρ θα αποφασιστεί μεταξύ των διαπραγματευτών πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, εξήγησε.
Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν κάνει διακρίσεις, το μήνυμα του Μπαρνιέ ήταν γραμμένο στα αγγλικά.
Πηγή προσκείμενη στην Ντάουνινγκ Στριτ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν γνωρίζει να έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα από τον Μπαρνιέ σχετικά με τη γλώσσα στην οποία θα γίνει η διαπραγμάτευση.
Ερωτηθείς σχετικά μετά τη λήξη της Συνόδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο ένας Ευρωπαίος ηγέτης να θέλει να εκφράζεται στη μητρική του γλώσσα.
«Όλοι εδώ επιτρέπεται να μιλούν τη γλώσσα τους. Και εφόσον ο κ. Μπαρνιέ είναι Γάλλος, δεν είναι αφύσικο να μιλάει γαλλικά, όπως εγώ μιλάω γερμανικά» υπογράμμισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442