Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μη χάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV (ταινίες και εκπομπές)

Μη χάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV (ταινίες και εκπομπές)

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 16.45: «ΠΕΡΣΕΠΟΛΙΣ» – ΕΡΤ3 Σκηνοθεσία-σενάριο: Βανσάν Παρονό, Μαριάν Σατραπί Γαλλική παραγωγή 2007, ταινία κινούμενων σχεδίων (animation) Στην Τεχεράνη της δεκαετίας του 1970, η μικρή Marjane μεγαλώνει στο τέλος της δυναστείας του Σάχη, παρατηρώντας με τα μεγάλα μάτια της και την αθωότητα του μικρού παιδιού τα κακώς κείμενα της κοινωνίας […]

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

16.45: «ΠΕΡΣΕΠΟΛΙΣ» – ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία-σενάριο: Βανσάν Παρονό, Μαριάν Σατραπί

Γαλλική παραγωγή 2007, ταινία κινούμενων σχεδίων (animation)
Στην Τεχεράνη της δεκαετίας του 1970, η μικρή Marjane μεγαλώνει στο τέλος της δυναστείας του Σάχη, παρατηρώντας με τα μεγάλα μάτια της και την αθωότητα του μικρού παιδιού τα κακώς κείμενα της κοινωνίας της. Μέσα από τα μέλη της οικογένειάς της, σκεπτόμενων ανθρώπων που επιθυμούν την κοινωνικοπολιτική αλλαγή, βιώνει την Ισλαμική Επανάσταση του Χομεϊνί και την ανατροπή του παλιού καθεστώτος. Αρνείται να συμβιβαστεί με τη νέα τάξη πραγμάτων και στην αρχή της εφηβείας της φυγαδεύεται στην Αυστρία για ασφάλεια από τους ίδιους τους γονείς της. Εκεί, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα καλά και τα κακά της ευρωπαϊκής κουλτούρας, μορφώνεται, κινδυνεύει να πεθάνει στο δρόμο και επιστρέφει στο σπίτι της μετά από λίγα χρόνια, πιοσυνειδητοποιημένη αλλά και σε βαριά κατάθλιψη, μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσει εκ νέου τη στυγνή πραγματικότητα της ισλαμικής Τεχεράνης, μέχρι την επόμενη (και τελευταία μέχρι σήμερα) μετανάστευσή της στο Παρίσι.

Βραβείο Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών

ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

00.30: «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ»- ΕΡΤ1
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζον Κιούζακ, Κρίσπιν Γκλόβερ, Ντομινίκ Περσέλ, Ρεμπέκα Ντα Κόστα.
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκρόβιτς

Ψυχολογικό θρίλερ-περιπέτεια, παραγωγής ΗΠΑ 2014. O Τζακ, ένας σκληροτράχηλος εκτελεστής, προσλαμβάνεται από έναν αδίστακτο αρχιμαφιόζο για να μεταφέρει μία μυστηριώδη τσάντα, με την αυστηρή επισήμανση να μην την ανοίξει. O Τζακ, για να ολοκληρώσει την αποστολή του, θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με μια σειρά από άλλους σκοτεινούς χαρακτήρες που έχει συγκεντρώσει ο αρχιμαφιόζος σ’ ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο. Θα συναντήσει και θα συμμαχήσει με μία μυστηριώδη γυναίκα, προσπαθώντας να ξεφύγει και να μείνει ζωντανός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

21.00: «ΧΑΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ» – ΕΡΤ2
Πρωταγωνιστούν: Σαρλότ Γκενσμπούρ, Βιντσέντζο Αμάτο, Βίνσεντ Σκιαβέλι, Φραντσέσκο Καζίζα, Ερνέστο Μαγιέ, Αντρέα Προντάν
Σκηνοθεσία: Εμανουέλε Κριαλέζε

Συγκινητικό δράμα, του 2006, στην ανθρωποκεντρική παράδοση του ιταλικού σινεμά. Σικελία, αρχές του 20ού αιώνα. Ο Σαλβατόρε και η οικογένειά του εγκαταλείπουν την πατρίδα, τη γη και τη μικρή περιουσία τους για να μεταναστεύσουν στην Αμερική, σ’ έναν καινούργιο κόσμο όπου υπάρχει εργασία και ψωμί γιά όλους. Ξεκινούν ένα δύσκολο υπερατλαντικό ταξίδι, με πολλούς συμπατριώτες τους, όλοι οπλισμένοι με όνειρα και ελπίδες. Κάποιους απ’ αυτούς θα τους νικήσει το ταξίδι. Αυτοί που θα καταφέρουν να φτάσουν έχουν να περάσουν από το δύσκολο στάδο της καραντίνας, των ιατρικών εξετάσεων και της γραφειοκρατίας. Εκείνοι που τελικά θα βρουν τη δύναμη να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια θα ανακαλύψουν ότι ίσως τελικά το ταξίδι προς το όνειρο δεν ήταν παρά μία αυταπάτη.

Η ταινία έχει αποσπάσει 18 βραβεία και 24 υποψηφιότητες. Μεταξύ άλλων:

  • Αργυρό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας 2006.
  • Ειδικό βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γερεβάν 2007.
  • Υποψηφιότητα στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας στα βραβεία European Film Awards 2006.
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20:00: «ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ» – ANT1
Σκηνοθεσία: Έρικ Ντάρνελ, Τομ Μακ Γκραθ
Μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες κινουμένων σχεδίων η οποία μάλιστα που κέρδισε το Blimp Award στα Kids’ Choice Awards. Είναι αμερικανικής παραγωγής 2005, διάρκειας 76’
Ακούγονται οι: Μπεν Στίλερ, Κρις Ροις, Ντέϊβιντ Σουίμερ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ

Ο Άλεξ είναι ένα λιοντάρι που απολαμβάνει μια… πολυτελή ζωή ως βασική ατραξιόν στον ζωολογικό κήπο του Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη. Στενοί φίλοι του είναι ο Μάρτι η ζέβρα, η ιπποπόταμος Γκόρια και ο Μέλμαν, η καμηλοπάρδαλη. Παρόλο που η ζωή στον ζωολογικό κήπο είναι άνετη και χωρίς απρόοπτα, ο Άλεξ και η παρέα του συχνά αναρωτιούνται πώς άραγε να είναι στην πραγματικότητα ο «έξω κόσμος» και η άγρια φύση στην οποία είχαν μεγαλώσει οι πρόγονοί τους.
Όταν τελικά μια παρέα ιδιόρρυθμων πιγκουίνων κατορθώνουν να αποδράσουν, ο Μάρτι τους ακολουθεί. Ο Άλεξ, η Γκλόρια και ο Μέλμαν, ανήσυχοι για τη μοίρα του φίλου τους, αποφασίζουν να τον αναζητήσουν…

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

22.30: «ΑΘΙΚΤΟΙ» – ΕΡΤ3
Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Κλουζέ, Ομάρ Σι, Αν Λε Νι, Οντρέ Φλερό, Κλοντίλντ Μολέ
Σκηνοθεσία: Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς

Δραματική ταινία, γαλλικής παραγωγής, 2011, η οποία έγινε η τρίτη μεγαλύτερη επιτυχία του γαλλικού box office. Το σενάριο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φιλίπ, ενός δισεκατομμυριούχου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα τον Ντρις, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρ’ όλες τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, μ’ ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.

  • Βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας της African – American Film Critics Association (AAFCA)
  • Βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας της Ιαπωνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
  • Βραβείο Σεζάρ καλύτερου ηθοποιού (Ομάρ Σι).
  • Bραβείο Γκόγια 2013 καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας.
  • Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2013.
  • Υποψήφια για βραβείο BAFTA καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2013.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

01.00: «SACRO GRA» – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία-φωτογραφία: Τζιανφράνκο Ρόσι.
Σενάριο: Τζιανφράνκο Ρόσι, Νικολό Μπασέτι.

Βραβευμένη ταινία-ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Ιταλίας-Γαλλίας 2013 – το πρώτο ντοκιμαντέρ που κατακτά τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας.
Η ζωή των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται κατά μήκος του μεγαλύτερου περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Ιταλίας GRA (Grande Raccordo Anulare / Great Ring Road). Ήρωες της ταινίας είναι οι απλοί άνθρωποι, τους οποίους γνωρίζουμε κρυφοκοιτάζοντας την καθημερινότητά τους: μια καθημερινότητα στο όριο του ουσιαστικού και του ανούσιου, του μπανάλ και του συναρπαστικού. Το κοινό τους σημείο είναι ο αυτοκινητόδρομος-δαχτυλίδι που περικυκλώνει τη Ρώμη, ο αληθινός πρωταγωνιστής της ταινίας.
Ένας ευγενής και η κόρη του που έχουν αναγκαστεί να μείνουν σ’ ένα συγκρότημα εργατικών πολυκατοικιών, ένας βοτανολόγος, ένας ψαράς, ένας τραγουδιστής της όπερας, μια οικογένεια Λατινοαμερικάνων, μία παρέα εκδιδομένων γυναικών κι άλλοι ήρωες, συνθέτουν το προφίλ μιας χώρας σε πτώση και δίνουν τον παλμό της ζωής στο πλαίσιο του αστικού τοπίου.

Ο Τζιανφράνκο Ρόσι πέρασε δύο χρόνια κινηματογραφώντας το υλικό του και οκτώ μήνες για το μοντάζ. Για το «Sacro Gra» έχει δηλώσει ότι εμπνεύστηκε από το βιβλίο «Αόρατες πόλεις» του Ίταλο Καλβίνο.

Βραβεία

  • Χρυσός Λέοντας, Φεστιβάλ Βενετίας 2013.
  • Βραβείο Leoncino d’Oro Agiscuola, Φεστιβάλ Βενετίας 2013.

Αυτό το Σαββατοκύριακο αξίζει ακόμη να δείτε στην TV:

  • Το Σάββατο 22/10 στη ΕΡΤ1 στις 10.00 δείτε το ξένο ντοκιμαντέρ «Οι άγριες αμμοθύελλες της Κίνας», ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ παραγωγής ΗΠΑ 2006-2007, σχετικά με τις γιγαντιαίες αμμοθύελλες που σκορπούν τον όλεθρο στην Κίνα και προκαλούν καταστροφές και ερημοποίηση. Ακόμα και το Πεκίνο, συχνά ακινητοποιείται καθώς καλύπτεται από την μεταφερόμενη άμμο. Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε τείχη άμμου ύψους ενός χιλιομέτρου που απλώνονται σ’ όλο τον ορίζοντα.
  • Στις 17:00 στη «Μηχανή του Χρόνου» θα παρακολουθήσουμε το εξαιρετικά ενδιαφέρον 11ο επεισόδιο με τίτλο: «Ο άγνωστος πόλεμος του ’40. Το διπλωματικό και στρατιωτικό παρασκήνιο της ιταλικής εισβολής». Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο.
  • Στην ΕΡΤ2 στις 18:30, το Σάββατο, με αφορμή τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία του Κεν Λόουτς, «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ», που κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος θα μας ταξιδέψει στα Φεστιβάλ Καννών, Λοκάρνο και Σαν Σεμπαστιάν. Μαζί του θα βρίσκεται ο κριτικός κινηματογράφου Κωνσταντίνος Καϊμάκης, οι ηθοποιοί της ταινίας Χέιλι Σκουάιρς και Ντέιβ Τζονς, καθώς και ο σεναριογράφος της ταινίας, Πολ Λάβερτι. Όλοι μαζί θα διερευνήσουν το προφίλ του δύο φορές βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη Κεν Λόουτς.
  • Τη Νάπολη επισκέπτεται η «Διασπορά» της ΕΡΤ3 σε ένα τηλεοπτικό ταξίδι που μεταδίδεται σε δύο μέρη: την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου και την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, στις 15:00. Η Χρύσα Σάμου παρακολουθεί σειρά εκδηλώσεων της ελληνικής ομογένειας στην Ιταλία για την καθιέρωση της 20ης Μαΐου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού» και συνομιλεί με τους εμπνευστές της. Στη συνέχεια, φιλοξενείται από την οικογένεια Τυπάλδου, που έχει παράλληλη ιστορία με αυτήν του ελληνισμού στη Νάπολη και συναντά, μεταξύ άλλων, νέους Έλληνες καλλιτέχνες που ζουν, δημιουργούν και δραστηριοποιούνται στην ιταλική πόλη.
  • Στις 19:30 την Κυριακή στην ΕΡΤ3, στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ παραγωγής Arte France και Rosebud Productions (2015) που θα ολοκληρωθεί σε 20 ημίωρα επεισόδια, με τίτλο « Η Μυθολογία των Ελλήνων», μπορείτε να παρακολουθήσετε ιστορίες από την ελληνική αρχαιοτητα με χρήση animations που δημιουργήθηκαν ειδικά για την περίσταση και εικόνες που επιλέγονται από ολόκληρη την ιστορία της τέχνης. Στο 7ο επεισόδιο που τιτλοφορείται: «Απόλλων – Σκιά και φως» παρακολουθούμε την ιστορία του Θεού Απόλλωνα που κατά τον μύθο, παρά το γεγονός ότι ήταν παιδί του Δία, εκείνος και η δίδυμη αδελφή του η Άρτεμις, γεννήθηκαν κάτω από τις απειλές της θεάς Ήρας που ποτέ δεν συγχώρεσε τη μητέρα τους, τη νύμφη Λητώ, την οποία και ανάγκασε σε εξορία…
  • Στις 21:00, στο ίδιο κανάλι, στη ζώνη Ντοκιμαντέρ: σύγχρονος κόσμος, προβάλλεται το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ πολιτικοοικονομικού περιεχομένου, παραγωγής 2014, «Η Φορολογική Βόμβα του Φαλτσιανι» [FALCIANI’S TAX BOMB], διάρκειας 90 λεπτών σε σκηνοθεσία Ben Lewis.

Το ερευνητικό ντοκιμαντέρ – θρίλερ, καλύπτει τα γεγονότα γύρω από τον αινιγματικό τραπεζικό πληροφοριοδότη Hervé Falciani. Τα ιδιαίτερα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πελατών που έκλεψε από την HSBC οδήγησαν στο μεγαλύτερο τραπεζικό σκάνδαλο της ιστορίας. Το ντοκιμαντέρ ερευνά τη διαμάχη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της φοροδιαφυγής.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024