
Παγώνει η CETA: Δεν τα βρήκαν Καναδάς – βελγική Βαλονία
Σε ναυάγιο κατέληξαν οι συνομιλίες μεταξύ της καναδής υπουργού Εμπορίου, Κρίστια Φριλαντ, Ευρωπαίων διαπραγματευτών και του πρωθυπουργού της Βαλονίας του Βελγίου, Πολ Μανιέτ, για την επίτευξη της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. - Καναδά (CETA), σύμφωνα με το βελγικό κρατικό δίκτυο RTBF.
Σε ναυάγιο κατέληξαν οι συνομιλίες μεταξύ της καναδής υπουργού Εμπορίου, Κρίστια Φριλαντ, Ευρωπαίων διαπραγματευτών και του πρωθυπουργού της Βαλονίας του Βελγίου, Πολ Μανιέτ, για την επίτευξη της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. – Καναδά (CETA), σύμφωνα με το βελγικό κρατικό δίκτυο RTBF.
Οι 28 ευρωπαίοι ηγέτες υποστηρίζουν τη συμφωνία εμπορίου (CETA), αλλά το Βέλγιο δε μπορεί να συναινέσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των πέντε περιφερειακών διοικήσεων, με τη Βαλονία να εκφράζει ακλόνητα αντίθετη στη συμφωνία.
Το RTBF αναφέρει πως η καναδή υπουργός Εμπορίου, Κρίστια Φρίλαντ, έφυγε από τις διαπραγματεύσεις και ανακοίνωσε πως αυτές τελείωσαν και απέτυχαν.
Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, οι διαπραγματεύσεις πάγωσαν, ωστόσο δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Μια νύχτα μόνο»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Markos by Night: Πρωτιά στην τηλεθέαση το Σάββατο με την παράσταση «Greece The Musicult»
- Με Σέρβους Υπουργούς συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βόλβης
- Οι οπαδοί της Σάντος «έκραξαν» τον Νεϊμάρ
- Ο Αθανάσιος Καββαδάς νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
- Έχω παιδιά: Είναι ο οδοντίατρος φίλος μας;