Πράσινο φως για το Skoda Kodiaq Coupe στην Ευρώπη
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η προσθήκη στην γκάμα του Kodiaq μια coupe έκδοση αμαξώματος καθώς οι ιθύνοντες της Skoda αναζητούν πλέον το εργοστάσιο που θα φιλοξενήσει την παραγωγή του.
Σε διαδικασία αναζήτησης των γραμμών παραγωγής που θα φιλοξενήσουν την κατασκευή της νέας coupe έκδοσης αμαξώματος του Kodiaq βρίσκεται η Skoda καθώς η νέα εκδοχή του SUV έχει ήδη πάρει το πράσινο φως –και- για την ευρωπαϊκή ήπειρο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Skoda, Christian Strube.
«Σκοπεύουμε να διαθέσουμε το coupe SUV Kodiaq –και- στους ευρωπαίους καταναλωτές. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε τις παραγωγικές δυνατότητες να κατασκευάζουμε όσα θα θέλαμε», επεσήμανε ο ίδιος.
Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του Kodiaq σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τα coupe SUV μοντέλα της κατηγορίας όπως τα Range Rover Evoque, BMW X4 και Mercedes-Benz CLC Coupe και πιστό στις παραδόσεις της Skoda, θα επιχειρήσει να προσφέρει το κάτι επιπλέον σε επίπεδο πρακτικότητας.
Ωστόσο όπως σημειώνει ο επικεφαλής της Skoda, Bernhard Maier, το νέο SUV δεν θα μείνει στην περγαμηνές πρακτικότητας-ευρυχωρίας που εγγυάται το όνομα της φίρμας εστιάζοντας σε ένα «αισθητικό αποτέλεσμα που να ξυπνά έντονα συναισθήματα».
Όπως ο ίδιος προσθέτει: «Υπάρχει μεγάλη δυναμική για τη συγκεκριμένη έκδοση, ή μάλλον ούτε καν δυναμική μιας και πρόκειται για ένα ξεκάθαρα επιτυχημένο business case. Το ζήτημα είναι η δυναμικότητα των εργοστασίων μας. Οι πωλήσεις μας είναι τόσο υψηλές πού ουσιαστικά αυτό που αναζητούμε είναι χώρο να το κατασκευάσουμε».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Kodiaq Coupe έχει ήδη προγραμματιστεί να κατασκευάζεται στην Κίνα για διάθεση στην τοπική αγορά, ωστόσο το ενδεχόμενο να κατασκευάζεται εκεί και η ευρωπαϊκή εκδοχή κρίνεται ιδιαίτερα αμφίβολη έως μη υλοποιήσιμη μιας και θα απαιτήσει εξίσου μια νέα επένδυση.
Όπως και να έχει με τις προοπτικές και το γεωγραφικό στίγμα της παραγωγής του Kodiaq Coupe, το σίγουρο είναι ότι η νέα έκδοση θα στοχεύσει σε περισσότερο δυναμισμό με μια αισθητική που να οδηγεί την φίρμα ακόμα ένα βήμα μακρύτερα.
«Η ευκαιρία για την Skoda εδώ στην Ευρώπη, θα είναι εξαιρετικά υψηλή ακριβώς διότι το coupe θα διαπνέεται από τόσο συναίσθημα θα είναι τόσο ελκυστικό που θα αποτελέσει το επόμενο βήμα για εμάς ως φίρμα. Η Skoda έχει παράδοση να προσφέρει χρηστικά αυτοκίνητα, ωστόσο με την εξέλιξη θα γίνεται περισσότερο “συναισθηματική” και καινοτόμος. Το Kodiaq Coupe θα αποτελείται από το υλικό των αισθημάτων», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τσεχικής φίρμας.
Auto Express
- Όπου φύγει-φύγει… από τη δουλειά: Ρεκόρ στις αιτήσεις συνταξιοδότησης το πρώτο τρίμηνο του 2026
- Κούβελος και Πέτζα Στογιάκοβιτς συζήτησαν για την μέλλον του Αντρέι στην Εθνική Ελλάδας μπάσκετ
- Χιλιάδες εκτοπισμένοι στη Βραζιλία και έξι νεκροί μέχρι στιγμής εξαιτίας πλημμυρών
- Περισσότερα όπλα, λιγότερη υγεία και παιδεία: Η έκρηξη της παγκόσμιας στρατιωτικοποίησης
- Γκουέν Φάρελ Αντέαρ: Πέθανε η ηθοποιός του M*A*S*H*
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία στα πλέι άουτ της Super League
- Συνελήφθη ύποπτος στην Αυστρία για τον εκβιασμό εταιρείας μολύνοντας παιδικές τροφές με δηλητήριο
- Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο παλιό εργοστάσιο ελαστικών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442