Ξέσπασε ο Ισπανός αμυντικός Ζεράρ Πικέ, ο οποίος στις αρχές του μήνα είχε ανακοινώσει πως θα αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της χώρας του, μετά το παγκόσμιο κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, γιατί είναι κουρασμένος από τις επικρίσεις που διατυπώνουν εναντίον του οι φίλαθλοι.

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, ήταν στο επίκεντρο της προσοχής στη συνάντηση με την Αλβανία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ, επειδή έκοψε τα μανίκια από την φανέλα του, που ήταν με τα χρώματα της Ισπανίας, κίτρινο και κόκκινο.

Ο Πικέ, που έχει μία δύσκολη σχέση με τους Ισπανούς φιλάθλους, εξαιτίας της επαναλαμβανόμενης αντιπαράθεσής του με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την υποστήριξή του στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, επικρίθηκε έντονα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και τον αθλητικό Τύπο, γι’ αυτή του την πράξη.

Ο διεθνής άσος φέρεται να έχει υποκύψει στην πίεση από τα ΜΜΕ της Μαδρίτης για να πάρει αυτήν την απόφαση, αλλά ο ίδιος, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του σημερινού αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Μάντσεστερ Σίτι για το Τσάμπιονς Λιγκ, έδωσε τη δική του εξήγηση: «Έχω πάρει την απόφασή μου. Ίσως τα γεγονότα της Αλβανίας να έφεραν πιο σύντομα την ανακοίνωσή μου, αλλά το είχα αποφασίσει», τόνισε σχετικά και συμπλήρωσε:

«Διάβασα ότι τα social media, η Μarca, η Αs και η μαριονέτα του Φλορεντίνο Πέρεθ, το OK Diario, με έκαναν να πάρω την απόφαση. Ούτε οι εφημερίδες oύτε το Τwitter με κάνουν να φύγω από την εθνική ομάδα. Είναι μια προσωπική απόφαση και αξίζω να την πάρω μετά από 10 χρόνια στην ομάδα. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να φύγω».

Ο Πικέ έχει 86 εμφανίσεις με την Ισπανία και κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική και το Euro 2012. Ήταν επίσης παρών στις απογοητευτικές διαδρομές της Ισπανίας στο παγκόσμιο κύπελλο του 2014 και το Euro 2016. Ο γεννημένος στην Βαρκελόνη αμυντικός, δεν απολαμβάνει την ίδια υποστήριξη, όπως οι άλλοι διεθνείς αμυντικοί της Ισπανίας. Αποδοκιμάστηκε σε ένα φιλικό με την Κόστα Ρίκα το 2015, επειδή είχε αστειευτεί μιλώντας, για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Έχουν καταφέρει να σκοτώσουν τη χαρά μου που παίζω με την Ισπανία και παρόλο που μετά τη Ρωσία θα είμαι μόνο 31 ετών, θα σταματήσω. Πάντα προσπαθώ να δώσω τα πάντα, αλλά ενώ μερικοί άνθρωποι το εκτιμούν, οι άλλοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για μένα να μην αγωνίζομαι με την Ισπανία» τόνισε σχετικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ