Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά στη Θεσσαλονίκη

Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά στη Θεσσαλονίκη

...

«Ο γνωστότερος τρόπος για να έρθετε στο Νησί των Πυροτεχνημάτων είναι να ναυαγήσετε στον Ωκεανό των Παφλασμών και να πιαστείτε από μια σανιδά με ρόζους στο σχήμα καρδιάς. Οι ρόζοι πρέπει να είναι τόσοι ακριβώς όσοι και οι γλάροι που είδατε την τελευταία μέρα του ταξιδιού. Όσο για τη σανίδα, πρέπει να προέρχεται ή από κερασιά που στα κλαδιά της είχαν κελαηδήσει αηδόνια την Άνοιξη ή από βυσσινιές που στην κουφάλα της είχαν κρυφτεί ροζ σκίουροι το ηλιοβασίλεμα. Αν δεν είναι όμως εύκολο να ναυαγήσετε και να πιαστείτε από τέτοια σανίδα υπάρχει τώρα και ένας ακόμα τρόπος, μια μοναδική ευκαιρία για να συναντήσετε τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Πουκιπόν τον άσπρο ελέφαντα, και όλη την παρέα» γράφει ο Ευγένιος Τριβιζάς.

Ο τρόπος αυτός είναι ένα εντυπωσιακό θεματικό πάρκο αφιερωμένο στον αγαπημένο συγγραφέα μικρών και μεγάλων, το οποίο ανοίγει τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη στις 24 Οκτωβρίου, στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» είναι ένα θεματικό πάρκο με διαδραστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Φιλοξενούνται στο περίπτερο 1 και εκτείνονται σε ένα χώρο περίπου 2.000 τ.μ., που σχεδιάζεται να λειτουργήσει μέχρι τον Φεβρουάριο.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν έναν κόσμο εμπνευσμένο από τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά και να διασκεδάσουν βλέποντας τους ήρωες από τις ιστορίες του να εμφανίζονται μπροστά τους. Ο Πίκος Απίκος, ο γνωστός δημοσιογράφος από τη Φρουτοπία είναι ένα από τα πρόσωπα που θα συναντήσει όποιος περάσει το κατώφλι των Μυστικών Κόσμων και μπορεί να δεχτεί τις καταιγιστικές ερωτήσεις του. Αρκεί να μην πέσει στο στόμα της… Πιπεριάς της Φαρμακόγλωσσας.

Μερικοί από τους σταθμούς στο ταξίδι είναι το μουσείο, τα προσωπικά αντικείμενα του Τριβιζά, καθώς και ένας χώρος με μικρο-αντικείμενα που είναι βγαλμένα από τον κόσμο των παραμυθιών.

«Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες «επιβιβάζονται» στο «Τρένο που πάει παντού» και ανακαλύπτουν τους μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Ταξιδεύουν στο «Μουσείο της Φαντασίας» και γυρίζουν πίσω στον χρόνο στη «Γειτονιά των μυστικών κόσμων». Λύνουν τους γρίφους, απαντούν στα αινίγματα και αποδρούν από τα «Δωμάτια του παραμυθένιου Μυστηρίου». Οι πιο φανταστικές ιστορίες ξεδιπλώνονται μπροστά τους, στην «Αίθουσα αφήγησης» και τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύουν στην πιο μαγική διαδρομή» σημειώνει ο συγγραφέας σε σημείωμά του.

«Τα παραμύθια είναι διαχρονικά, σαν τα διαμάντια» λέει ο διάσημος συγγραφέας και σημειώνει: «Έχω την εντύπωση ότι οι ενήλικες ετοιμάζουν λουκούλεια πολιτιστικά γεύματα για τους εαυτούς τους αλλά συνήθως θεωρούν οτιδήποτε παιδικό, ευκολότερο ή υποδεέστερο».

Ωστόσο, «είναι τα παιδικά μας αναγνώσματα, εκείνα που μας επηρεάζουν, μας συγκινούν βαθιά και μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή», προσθέτει.

Το πάρκο θα είναι ανοιχτό, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι και την Παρασκευή το απόγευμα, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο θα είναι ανοιχτό, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και την Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6 ευρώ. Για τους μαθητές η τιμή είναι στα 5 ευρώ, ενώ το οικογενειακό εισιτήριο (2 ενήλικες και 2 παιδιά) στοιχίζει 18 ευρώ. Επιπλέον υπάρχουν ειδικά εισιτήρια για ανέργους, ενώ δωρεάν είναι η είσοδος για παιδιά κάτω των τριών ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024