Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαγορεύτηκαν όλες οι συγκεντρώσεις στην Άγκυρα

Απαγορεύτηκαν όλες οι συγκεντρώσεις στην Άγκυρα

Όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα έως τα τέλη Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας επικαλούμενο πληροφορίες περί σχεδιασμού τρομοκρατικών επιθέσεων. Η επιβολή της απαγόρευσης ελήφθη στο πλαίσιο του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης «για την ασφάλεια των πολιτών και τη δημόσια τάξη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα έως τα τέλη Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας επικαλούμενο πληροφορίες περί σχεδιασμού τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση, το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας αναφέρει ότι απαγορεύονται «όλες οι μορφές συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σε δημόσιους χώρους όπως λεωφόρους, πλατείες, δρόμους και πάρκα […] έως την 30ή Νοεμβρίου του 2016».

Επικαλούμενο «πληροφορίες» που κάνουν λόγο για «προετοιμασίες από παράνομες τρομοκρατικές οργανώσεις με στόχο τη διάπραξη επιθέσεων», το κυβερνείο επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι η απόφαση επιβολής απαγόρευσης ελήφθη στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε τον Ιούλιο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Η Τουρκία, ιδίως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, συγκλονίστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες από πολλές επιθέσεις, που συνδέονται με την αναζωπύρωση της σύρραξης με τους Κούρδους ή αποδίδονται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στις 10 Οκτωβρίου του 2015, 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση μπροστά σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Άγκυρα, στην πλέον πολύνεκρη επίθεση στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024