Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λέκκας: Ομαλά εξελίσσεται η σεισμική ακολουθία στα Ιωάννινα

Λέκκας: Ομαλά εξελίσσεται η σεισμική ακολουθία στα Ιωάννινα

Καθησυχαστικός για την σεισμική ακολουθία εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Ωστόσο, χαρακτήρισε τον σεισμό «ιδιόμορφο». Για προληπτικούς λόγους κλειστά και αύριο, Τρίτη, τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και το πανεπιστήμιο.

Καθησυχαστικός για την σεισμική ακολουθία εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, το πρωί της Δευτέρας. Ωστόσο, χαρακτήρισε τον σεισμό «ιδιόμορφο». Για προληπτικούς λόγους κλειστά και αύριο, Τρίτη, τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και το πανεπιστήμιο.

Δεκαέξι κλιμάκια μηχανικών από το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κοζάνης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το ΤΕΕ Ηπείρου, πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και ελέγχους, ξεκινώντας από σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια, στην πόλη των Ιωαννίνων και στα χωριά.

«Πρέπει να τονιστεί πως οι κατασκευές άντεξαν στον μεγάλο σεισμό του Σαββάτου» επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ενώ πρόσθεσε πως αυτό το γεγονός πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, ώστε να αισθανθούν πως υπάρχουν περιθώρια ασφαλείας.

Παράλληλα δε, τόνισε ότι πρέπει να αναζητούν την επίσημη ενημέρωση και να αποφεύγουν τη φημολογία, η οποία αποδεικνύεται επιβλαβής για την ψυχολογία τους.

Κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους, να παραμένουν και αύριο, Τρίτη, κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και το πανεπιστήμιο.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με σχετική ανακοίνωση, ενημερώνει πως η σεισμική δραστηριότητα έχει προκαλέσει ζημιές στη στέγη του αρχοντικού Πυρσινέλλα, όπου κεραμίδια έχουν αποκολληθεί και έχει σπάσει τμήμα πέτρινης καμινάδας. Το κτίριο έχει αποκλειστεί περιμετρικά με κορδέλα, ενώ απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στους πεζόδρομους Αραβαντινού και Παπάζογλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024