Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεύγουν οι δικηγόροι του Αμπντεσλάμ, «σιωπά λόγω των συνθηκών κράτησης»

Φεύγουν οι δικηγόροι του Αμπντεσλάμ, «σιωπά λόγω των συνθηκών κράτησης»

Δεν θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται οι δικηγόροι του τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος κρατείται στη Γαλλία ως μοναδικός εν ζωή συνεργός στις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο κατηγορούμενος αρνείται να μιλήσει και δεν σκοπεύει να αλλάξει στάση -η οποία υποστηρίζουν πως προέρχεται από τις συνθήκες κράτησής του και την «συνεχή παρακολούθηση».

Δεν θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται οι δικηγόροι του τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος κρατείται στη Γαλλία ως μοναδικός εν ζωή συνεργός στις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, καταγγέλλοντας συνθήκες κράτησης που τον οδηγούν στην τρέλα».

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο κατηγορούμενος αρνείται να μιλήσει και δεν σκοπεύει να αλλάξει στάση -η οποία υποστηρίζουν πως προέρχεται από τις συνθήκες κράτησής του και την «συνεχή παρακολούθηση».

Ο Αμπντεσλάμ, είπαν την Τετάρτη οι δικηγόροι του Φρανκ Μπερτόν και Σβεν Μέρι, δεν επιθυμεί να μιλήσει σε κανέναν ούτε και θέλει νομική εκπροσώπηση.

«Έχουμε πειστεί και μας έχει πει ότι δε θα μιλήσει και θα κάνει χρήση του δικαιώματος να παραμείνει σιωπηλός. Τι μπορούμε να κάνουμε; Έχω δηλώσει από την αρχή ότι αν ο πελάτης μου παραμείνει σιωπηλός, θα παραιτηθώ από την υπόθεση» είπε ο Μπερτόν.

Ο Μπερτόν απέδωσε τη σιωπή του Αμπντεσλάμ στο ότι ο κρατούμενος, που βρίσκεται στην απομόνωση, παρακολυθείται επί 24ωρου βάσης στο κελί του, κάτι που οι ίδιοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αλλάξουν.

Ο Σβεν Μαρί, συνήγορός του από το Βέλγιο, είπε πως «το ότι παρακολουθείται όλη την ώρα, με υπέρυθρες τη νύχτα, τον τρελαίνει, κι αυτό είναι συνέπεια πολιτικής απόφασης». Ο συνήγορος υποστήριξε πως «τα πραγματικά θύματα είναι τα θύματα των επιθέσεων του Παρισιού, που έχουν δικαίωμα να μάθουν».

Ο Αμπντεσλάμ, που είχε διαφύγει στο Βέλγιο τις πρώτες ώρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο, είχε συλληφθεί έξω από τις Βρυξέλλες στις 18 Μαρτίου. Λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησαν οι επιθέσεις στο Βέλγιο, που είχαν βάλει στο στόχαστρο το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και τον σταθμό του μετρό στο Μάελμπεκ.

Θεωρείται, ως μοναδικός εν ζωή εμπλεκόμενος, πρόσωπο κλειδί στον, όπως όλα δείχνουν ουσιαστικά ενιαίο, τζιχαντιστικό πυρήνα που είχε προχωρήσει και στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024