Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διήμερο τέχνης και ενημέρωσης για την απεξάρτηση στο ΑΠΘ

Διήμερο τέχνης και ενημέρωσης για την απεξάρτηση στο ΑΠΘ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πόρτες του στο ΚΕΘΕΑ και άλλους φορείς απεξάρτησης στις 18 και 19 Οκτωβρίου για ένα πλούσιο διήμερο καλλιτεχνικών δράσεων και ανοικτών συζητήσεων που απευθύνονται στη φοιτητική κοινότητα, αλλά και σε ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του διημέρου θα περιλαμβάνει εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, παράσταση μαύρου θεάτρου, μουσικά δρώμενα και συναυλία.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πόρτες του στο ΚΕΘΕΑ και άλλους φορείς απεξάρτησης στις 18 και 19 Οκτωβρίου για ένα πλούσιο διήμερο καλλιτεχνικών δράσεων και ανοικτών συζητήσεων που απευθύνονται στη φοιτητική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Φοιτητές και κοινό θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με μέλη, στελέχη και εθελοντές των φορέων απεξάρτησης σε διαφορετικούς χώρους του ΑΠΘ, όπου θα δημιουργηθούν για δύο μέρες «εστίες» τέχνης,ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του διημέρου θα περιλαμβάνει εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, κεραμικών και χειροποίητων αντικειμένων, κινηματογραφικές προβολές, παράσταση μαύρου θεάτρου, μουσικά δρώμενα και συναυλία.

Όλες οι καλλιτεχνικές δράσεις φέρουν την υπογραφή μελών των προγραμμάτων απεξάρτησης, μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα για τη δυνατότητα του ανθρώπου να αλλάζει και να ξαναπιάνει το νήμα της ζωής και της δημιουργίας από την αρχή.

Με τη συμμετοχή εκπρόσωπων των φορέων και πανεπιστημιακών θα διοργανωθούν δύο ανοικτές συζητήσεις με θέμα τη θεραπεία και την επανένταξη στα χρόνια της κρίσης και τη σχέση τέχνης και απεξάρτησης, ενώ ενημερωτικά περίπτερα θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου.

Το διήμερο είναι πρωτοβουλία της Διεπιστημονικής Επιτροπής Μελέτης Προτάσεων για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών του ΑΠΘ. Η Επιτροπή έχει ήδη εγκαινιάσει συνεργασία με την ομάδα street-work του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, η οποία πραγματοποιεί συστηματικές παρεμβάσεις σε χώρους του Πανεπιστημίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024