Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΕΕ: Απαιτείται άμεσα παρέμβαση για προστασία α' κατοικίας από πλειστηριασμούς

ΟΕΕ: Απαιτείται άμεσα παρέμβαση για προστασία α’ κατοικίας από πλειστηριασμούς

«Απαιτείται άμεσα νομοθετική παρέμβαση, που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία όσων έχουν πραγματικά χαμηλά εισοδήματα, και, ταυτόχρονα, δεν θα αποτελέσει δίχτυ προστασίας για τους έχοντες, αλλά κατ΄ επάγγελμα κακοπληρωτές» τονίζει ο Κ.Κόλλιας, πρόεδρος του ΟΕΕ. «Οι δανειστές, που σιωπούν εκκωφαντικά για το συγκεκριμένο θέμα, οφείλουν να συναινέσουν» προσθέτει.

Αμεση νομοθετική παρέμβαση για την προστασία της α’ κατοικίας των οικονομικά αδύναμων από πλειστηριασμούς ζητά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, τονίζοντας μάλιστα ότι «οι δανειστές, που σιωπούν εκκωφαντικά για το συγκεκριμένο θέμα, οφείλουν να συναινέσουν».

Ειδικότερα, σε παρέμβαση του για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ακόμη και πρώτων κατοικιών, ο πρόεδρος του ΟΕΕ τονίζει ότι «στο σημείο, που βρίσκεται η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, είναι ανεπίτρεπτο και τουλάχιστον κυνικό το να συζητάμε για πλειστηριασμούς ακινήτων, ακόμα και πρώτης κατοικίας, για οφειλές σε τράπεζες ή και στο Δημόσιο».

«Απαιτείται ΑΜΕΣΑ νομοθετική παρέμβαση, που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία όσων έχουν πραγματικά χαμηλά εισοδήματα, και, ταυτόχρονα, δεν θα αποτελέσει δίχτυ προστασίας για τους έχοντες, αλλά κατ΄ επάγγελμα κακοπληρωτές» προσθέτει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024