Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Μαξίμου οι φορείς της Σάμου για το προσφυγικό

Στο Μαξίμου οι φορείς της Σάμου για το προσφυγικό

Σύσκεψη για τα ζητήματα που έχουν προκληθεί από την παρουσία προσφύγων στη Σάμο συγκαλείται το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών και φορέων του νησιού. Την ίδια ώρα, 499 πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τις τελευταίες πέντε ημέρες. Συνολικά, στα νησιά του Αιγαίου φιλοξενούνται πλέον 15.067 πρόσφυγες, σχεδόν διπλάσιοι από τη χωρητικότητα των διαθέσιμων δομών.

Σύσκεψη για τα ζητήματα που έχουν προκληθεί από την παρουσία προσφύγων στη Σάμο συγκαλείται το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Θα συμμετάσχουν ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο βουλευτής του Νομού Δημήτρης Σεβαστάκης.

Ο δήμος Σάμου ζητά την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από τους πρόσφυγες.

Είχε προηγηθεί ανάλογη σύσκεψη για τη Λέσβο την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, 499 πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τις τελευταίες πέντε ημέρες, από το πρωί της περασμένης Πέμπτης έως και το πρωί της Τρίτης. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο έφθασαν 86 άτομα, στη Χίο 114 και στη Σάμο 299.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.323, στη Χίο 4.186 και στη Σάμο 1.595.

Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται πλέον στους 11.104. Είναι η πρώτη φορά μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας που ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά προσφύγων ξεπερνά τις 11.000.

Άλλοι 26 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στην Κάλυμνο, έξι στην Κω και 23 στη Μεγίστη. Συνολικά, στα νησιά του Αιγαίου φιλοξενούνται 15.067 πρόσφυγες, αριθμός σχεδόν διπλάσιος της χωρητικότητας των διαθέσιμων δομών.

Πανελλαδικά, οι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες ανέρχονται σε 60.605 άτομα, την ώρα που ο μηνιαίος αριθμός εθελούσιων επιστροφών φθάνει μόλις τα 12 άτομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024