Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Αμοιβαίο το καθεστώς υπηκόων EE στη Βρετανία και Βρετανών στην ΕΕ

Brexit: Αμοιβαίο το καθεστώς υπηκόων EE στη Βρετανία και Βρετανών στην ΕΕ

Λέγοντας πως το Λονδίνο ελπίζει σε «ομαλό και συντεταγμένο» διαζύγιο με την ΕΕ, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σημείωσε πως το ζήτημα του καθεστώτος των ευρωπαίων υπηκόων στη Βρετανία θα τεθεί στη βάση αμοιβαιότητας σε σχέση με τους Βρετανούς στα μέλη της ΕΕ. Στην ανάγκη «φιλικού διαζυγίου» στάθηκε και ο δανός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, ο οποίος υποδέχθηκε την Μέι στην Κοπεγχάγη.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι η διαδικασία της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι ομαλή και πρόσθεσε ότι αναμένει πως θα είναι σε θέση να εγγυηθεί τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ που ζουν ήδη στη χώρα της.

«Αναμένω ότι θα είμαι σε θέση να εγγυηθώ τα νομικά δικαιώματα των πολιτών (των χωρών μελών) της ΕΕ που είναι ήδη στο ΗΒ καθόσον οι Βρετανοί που ζουν στην Ευρώπη απολαμβάνουν, στις χώρες που είναι μέλη της ΕΕ, της ίδιας μεταχείρισης», είπε η Μέι στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Δανία.

Η Μέι επανέλαβε ότι θα ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία αποχώρησης της χώρας της με την επίκληση του Άρθρου 50 της συνθήκες της Λισαβόνας όχι αργότερα από τον Μάρτιο του 2017 και πρόσθεσε: «ελπίζω ότι θα μπορέσει να είναι μια ομαλή και συντεταγμένη αποχώρηση».

Ακόμη, η συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας εξέφρασε την ευχή η διμερής σχέση του Λονδίνου και των Βρυξελλών μετά το Brexit να χαρακτηρίζεται από την «ωριμότητα και τη συνεργασία που έχουν στενοί φίλοι και σύμμαχοι».

Από την πλευρά του, ο δανός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν ανέφερε πως η Κοπεγχάγη θα εργαστεί προκειμένου να είναι «φιλικό» το «διαζύγιο» ανάμεσα στη Βρετανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όποια εμπόδια» παρουσιαστούν, είπε σε δηλώσεις του δίπλα στην βρετανίδα πρωθυουργό.

«Πρέπει να επιδιώξουμε ένα φιλικό διαζύγιο. Αυτό θα είναι το σημείο εκκίνησης για εμάς στις επικείμενες διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024