Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα δύο «κόπηκε» η Κέρκυρα από τις κατολισθήσεις

Στα δύο «κόπηκε» η Κέρκυρα από τις κατολισθήσεις

Κατολισθήσεις και πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις προκάλεσε η δυνατή νεροποντή, που «έπνιξε» την Κέρκυρα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Κατολισθήσεις και πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις προκάλεσε η δυνατή νεροποντή, που «έπνιξε» την Κέρκυρα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν, με την έντονη βροχόπτωση, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν δύο σοβαρές κατολισθήσεις, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων από τη κεντρική έως τη νότια Κέρκυρα.

Ωστόσο, αυτή την ώρα κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο, αφού αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι κατολισθήσεις μετά τη δυνατή βροχή, κλείνοντας την εθνική οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης για περίπου τέσσερις ώρες.

Επίσης, χάρη στην άμεση επέμβαση κλιμακίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στον επαρχιακό δρόμο Κέρκυρας – Πέλεκα, με τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας να είναι πλέον ανοιχτά.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «μέχρι τώρα χρειάστηκε η επέμβαση τη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τέσσερις αντλήσεις νερού από σπίτια και επιχειρήσεις, κυρίως στη Μέση Κέρκυρα, και αρκετές κοπές δέντρων, ενώ κλιμάκια της Υπηρεσίας βρίσκονται και στα σημεία των κατολισθήσεων».

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ύφεση, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024