Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα για «εγκλήματα πολέμου» στο Χαλέπι ζητά ο αμερικανός ΥΠΕΞ

Έρευνα για «εγκλήματα πολέμου» στο Χαλέπι ζητά ο αμερικανός ΥΠΕΞ

Τη διεξαγωγή έρευνας για «εγκλήματα πολέμου» από το συριακό καθεστώς και τους Ρώσους συμμάχους του στο Χαλέπι ζήτησε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, μετά από νέα αεροπορική επίθεση εναντίον ενός νοσοκομείου στην πόλη. Κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία.

Τη διεξαγωγή έρευνας για «εγκλήματα πολέμου» από το συριακό καθεστώς και τους Ρώσους συμμάχους του στο Χαλέπι ζήτησε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, μετά από νέα αεροπορική επίθεση εναντίον ενός νοσοκομείου στην πόλη.

«Το καθεστώς (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ) επιτέθηκε σε άλλο ένα νοσοκομείο και 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν. Η Ρωσία και το καθεστώς οφείλουν στον κόσμο κάτι παραπάνω από μια εξήγηση όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους δεν σταματούν να χτυπούν νοσοκομεία, ιατρικές υποδομές, γυναίκες και παιδιά» τόνισε ο Κέρι στους δημοσιογράφους, έχοντας στο πλευρό του τον γάλλο ομόλογό του, Ζαν Μαρκ Ερό.

«Οι ενέργειες αυτές απαιτούν μια έρευνα για εγκλήματα πολέμου και αυτοί που τις διαπράττουν θα πρέπει να λογοδοτήσουν» πρόσθεσε.

Η Γαλλία και η Βρετανία στο μεταξύ έκαναν για άλλη μια φορά έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στο πολιορκημένο Χαλέπι, την ώρα που στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ξεκινούσε μια κατεπείγουσα συνεδρίαση με αντικείμενο την κρίση στη Συρία.

«Η προτεραιότητα είναι να σταματήσουμε το λουτρό αίματος στο Χαλέπι» είπε ο γάλλος πρεσβευτής Φρανσουά Ντελάτρ λίγο πριν μπει στην αίθουσα για τη συνεδρίαση, η οποία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024