Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Gilead: Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών επιβεβαιώνει την καινοτομία του Sofosbuvir

Gilead: Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών επιβεβαιώνει την καινοτομία του Sofosbuvir

Ανακριβείς χαρακτηρίζει η φαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences τις πρόσφατες ανακοινώσεις των Γιατρών του Κόσμου καθώς και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν σχετικά με την μερική ανάκληση της πατέντας του φαρμάκου Sofosbuvir για την Ηπατίτιδα C.

Ανακριβείς χαρακτηρίζει η φαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences τις πρόσφατες ανακοινώσεις των Γιατρών του Κόσμου, καθώς και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν σχετικά με την μερική ανάκληση της πατέντας του φαρμάκου Sofosbuvir για την Ηπατίτιδα C.

Συγκεκριμένα, η Gilead αναφερόμενη στην απόφαση του Τμήματος Ενστάσεων του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πατεντών που αφορά την Ευρωπαϊκή Πατέντα (EP 2203462), η οποία καλύπτει τη δραστική ουσία Sofosbuvir, σημειώνει ότι «η υπό εξέταση πατέντα του Sofosbuvir δεν ανακλήθηκε μερικώς, όπως δημοσιεύθηκε, καθότι τέτοια διαδικασία μερικής ανάκλησης δεν προβλέπεται» και συμπληρώνει πως «η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη καινοτομία της ανάπτυξης του sofosbuvir».

Διευκρινίζει, επίσης, ότι το Τμήμα Ενστάσεων του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πατεντών κατά τη συνεδρίαση του στις 5/10/2016, επικύρωσε την Ευρωπαϊκή Πατέντα (EP 2203462) η οποία καλύπτει τη δραστική ουσία Sofosbuvir.

«Tο Τμήμα Ενστάσεων οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, μετά από διήμερη ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία όσοι εξέφραζαν αντιρρήσεις έναντι της κατοχυρωμένης πατέντας, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς όλα τα επιχειρήματά τους. Παρόλο που το Τμήμα Ενστάσεων απέρριψε κάποιους επιμέρους ισχυρισμούς της πατέντας που αφορούν σε τεχνικά ζητήματα, οι υπόλοιποι ισχυρισμοί παραμένουν σε ισχύ και καλύπτουν το Sofosbuvir. Κατόπιν τούτου, η υφιστάμενη πατέντα θατροποποιηθεί αναλόγως», τονίζει η Gilead Sciences.

health.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024