Αυξημένα και το 2016 τα περιστατικά κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων
Περισσότερες από 940 δικογραφίες σχηματίστηκαν το πρώτο εννιάμηνο του 2016 από την Ελληνική Αστυνομία για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων, διάστημα στο οποίο συνελήφθησαν 156 άτομα (219 το 2015) και κατηγορήθηκαν άλλα 553 (έναντι 658 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι).
Περισσότερες από 940 δικογραφίες σχηματίστηκαν το πρώτο εννιάμηνο του 2016 από την Ελληνική Αστυνομία για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων, διάστημα στο οποίο συνελήφθησαν 156 άτομα (219 το 2015) και κατηγορήθηκαν άλλα 553 (έναντι 658 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι).
Την ίδια περίοδο η Αστυνομία κλήθηκε να διαχειριστεί 1.060 καταγγελίες (1.307/2015) και επιλήφθηκε στις 1.000 (1.193/2015).
Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου και ιδιαίτερα συγκεκριμένες μορφές βίας, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή ζώων, τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές, ενώ παράλληλα βεβαιώνονται αυτοτελώς διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.
Από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, στο πλαίσιο εγκύκλιων διαταγών, έχουν δοθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες όλες οι απαραίτητες οδηγίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς.
Παράλληλα, παροτρύνονται και οι πολίτες να ενημερώνουν τις τοπικές αστυνομικές Υπηρεσίες σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές.
«Ο σεβασμός απέναντι στα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού και είναι σημαντικό η προστασία τους να γίνει συνείδηση όλων μας» τονίζει η ΕΛ.ΑΣ.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων