Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυκλώνας Μάθιου: Ερημώνουν οι νότιες ΗΠΑ, 112 νεκροί στην Καραϊβική

Κυκλώνας Μάθιου: Ερημώνουν οι νότιες ΗΠΑ, 112 νεκροί στην Καραϊβική

Μεγάλη κινητοποίηση στις ΗΠΑ, με τις νότιες Πολιτείες να προετοιμάζονται για το πέρασμα του κυκλώνα Μάθιου. Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Φλόριντα, ενώ οι Αρχές κάλεσαν περίπου δύο εκατομμύρια πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Φονικό το πέρασμα του τυφώνα από την Αϊτή: Τουλάχιστον 108 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη χώρα, ενώ συνολικά 112 ήταν τα θύματα στην Καραϊβική. Φωτορεπορτάζ

Μεγάλη κινητοποίηση στις ΗΠΑ, με τις νότιες Πολιτείες να προετοιμάζονται για το πέρασμα του κυκλώνα Μάθιου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Φλόριντα, η οποία αναμένεται να πληγεί από τον τυφώνα Μάθιου τις βραδυνές ώρες.

Με την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ θα αποδεσμευτούν άμεσα ομοσπονδιακά μέσα για να παρασχεθεί βοήθεια στις τοπικές αρχές, ενώ οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας (DHS) και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών (Fema) θα αναλάβουν τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης.

Οι αρχές κάλεσαν περίπου δύο εκατομμύρια πολίτες που ζουν σε παραλιακές περιοχής στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η Φλόριντα -και ειδικά το Μαϊάμι- αναμένεται να δεχτεί ισχυρό χτύπημα και 1,5 εκατομμύριο πολίτες έλαβαν συμβουλές από τις Αρχές να μην λάβουν ελαφρά την εντολή εκκένωσης.

Εάν η Φλόριντα δεχθεί «άμεσο χτύπημα» από τον κυκλώνα Μάθιου, θα μπορούσε να προκαλέσει «μαζική καταστροφή» σε μέγεθος που η πολιτεία έχει να δει από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Αντριου το 1992.

Φονικό το πέρασμα του κυκλώνα από την Αϊτή: Τουλάχιστον 108 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη χώρα, ενώ συνολικά 102 ήταν τα θύματα στην Καραϊβική.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία μονάχα κοινότητα της Αϊτής, στο Ρος-α-Μπατό, στο νότιο τμήμα της χώρας, που έχει «καταστραφεί ολοσχερώς».

{{{ map }}}«Ολόκληρη η νότια ακτή της Αϊτής, από την πόλη Καγιέ έως το Τιμπουρόν, έχει καταστραφεί» δήλωσε ο βουλευτής Οστίν Πιέρ Λουί.

Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν στην γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο Μάθιου είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας στην Καραϊβική από τον κυκλώνα Φέλιξ που έπληξε την περιοχή το 2007.

Καθώς πλησιάζει στη Φλόριντα ο κυκλώνας ενισχύθηκε εκ νέου στην κατηγορία 4 της πενταβάθμιας κλίμακας με ανέμους άνω των 200 χλμ/ώρα.

Στο μεταξύ, η τροπική καταιγίδα Νικόλ, που πλήττει τις Βερμούδες, ενισχύθηκε και μετατράπηκε σε τροπικό κυκλώνα, με ανέμους ταχύτητας 130 χιλιομέτρων την ώρα.

Η Νικόλ ενδέχεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο εντός των επόμενων 24 ωρών. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα ανατολικά του Μάθιου.


Ο κυκλώνας Μάθιου πλήττει τις Μπαχάμες. Δίπλα του η τροπική καταιγίδα Νικόλ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024