Ένα κλικ και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ χωρίζουν τους απανταχού λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων από την απόκτηση μιας πλήρως ανακατασκευασμένης Lotus Esprit S1, η οποία πωλείται μέσω της δημοφιλέστερης πλατφόρμας διαδικτυακών δημοπρασιών.

Με μόλις 33.000 μίλια στο κοντέρ της, η Esprit S1 του 1978 συνιστά ένα από τα καλύτερα δείγματα του είδους του, γεγονός που δικαιολογεί απολύτως το ποσό των περίπου 53.000 ευρώ (59.000 δολάρια) που ζητά ο σημερινός ιδιοκτήτης της.

Σχεδιασμένη από τον Giorgetto Gugiaro, η Esprit S1 εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,0 λίτρων η απόδοση του οποίου φτάνει ως και τους 162 ίππους.

Το βάρος της δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά γεγονός που της επιτρέπει να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 7 δευτερόλεπτα και να φτάνει ως και τα 222 χλμ./ώρα.

Η Esprit S1 έγινε ευρέως γνωστή μετά τη συμμετοχή της σε ταινία του James Bond (O κατάσκοπος που μ’ αγάπησε). Μάλιστα, για τις ανάγκες της συγκεκριμένης ταινίας, η λευκή Lotus απέκτησε και καταδυτικές ικανότητες.

auto.in.gr