Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουλάχιστον 28 νεκροί μεταξύ Λιβύης και ιταλικών ακτών σε μία ημέρα

Τουλάχιστον 28 νεκροί μεταξύ Λιβύης και ιταλικών ακτών σε μία ημέρα

Μέσα σε μία ημέρα, η ιταλική ακτοφυλακή εντόπισε 28 πρόσφυγες και μετανάστες νεκρούς σε επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας, περισυλλέγοντας συνολικά 4.655 άτομα. Σύμφωνα με τον φωτογράφο Άρη Μεσσίνη του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 22 βρέθηκαν νεκροί σε ξύλινο σκάφος, οι περισσότεροι έχοντας πεθάνει από ασφυξία.

Μέσα σε μία ημέρα, η ιταλική ακτοφυλακή εντόπισε 28 πρόσφυγες και μετανάστες νεκρούς σε επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας, περισυλλέγοντας συνολικά 4.655 άτομα.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο Άρη Μεσσίνη του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 22 βρέθηκαν νεκροί σε ξύλινο σκάφος, οι περισσότεροι έχοντας πεθάνει από ασφυξία.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η ιταλική Ακτοφυλακή, κατά τη διάρκεια της Τρίτης έγιναν πάνω από 30 επιχειρήσεις διάσωσης με τραγικό απολογισμό 28 νεκρούς και 4.655 περισυλλεχθέντες.

Προηγουμένως, ο φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Άρης Μεσσίνης είχε μιλήσει, από το πλοίο Astral της ισπανικής ΜΚΟ ProActiva Open Arms, πως είδε ο ίδιος 22 σορούς σε ένα από τα περιστατικά.

«Ήταν μια ξύλινη βάρκα, στην οποία επέβαιναν 1.000 άνθρωποι. Μέτρησα 22 νεκρούς, αλλά η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται» είχε δηλώσει, τη νύχτα προς Τετάρτη, ο φωτορεπόρτερ.

Σύμφωνα με τον Μεσσίνη, στις 22:00 το βράδυ τους διασώστες του πλοίου Astral αντικατέστηκαν μέλη του ιταλικού ναυτικού για να περισυνελλέξουν τους διασωθέντες και τα πτώματα.

ΤΗ Δευτέρα, περισσότεροι από 6.000 πρόσφυγες είχαν ήδη διασωθεί από τις ιταλικές αρχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024