Πρόκριση για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον μαχητικό ΠΑΟΚ
Ένας ανταγωνιστικός ΠΑΟΚ έβαλε... δύσκολα για 30 λεπτά στον Παναθηναϊκό, του φανέρωσε αρκετές αδυναμίες, αλλά ο κάτοχος του τίτλου φρόντισε στο τελευταίο δεκάλεπτο να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 88-69 του «Δικέφαλου του Βορρά» στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, για τα προημιτελικά του θεσμού, και έθεσαν εκτός συνέχειας τους Θεσσαλονικείς.
Ένας ανταγωνιστικός ΠΑΟΚ έβαλε… δύσκολα για 30 λεπτά στον Παναθηναϊκό, του φανέρωσε αρκετές αδυναμίες, αλλά ο κάτοχος του τίτλου φρόντισε στο τελευταίο δεκάλεπτο να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 88-69 του «Δικέφαλου του Βορρά» στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, για τα προημιτελικά του θεσμού, και έθεσαν εκτός συνέχειας τους Θεσσαλονικείς.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Μπουρούσης με 23 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Παππάς με 18 και ο Ρίβερς με 16 και αξιέπαινη δουλειά στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, όταν δηλαδή πάτησε γκάζι ο Παναθηναϊκός και δεν κοίταξε πίσω…
Από τους Θεσσαλονικείς, που… πλήρωσαν τα πολλά λάθη, ξεχώρισαν οι Χρυσικόπουλος και Μιλιένοβιτς με 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.
Ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» στο πρώτο ημίχρονο κοντά στο καλάθι, έθεσε εκτός ρυθμού τον Παναθηναϊκό, υποχρεώνοντας τον σε διαδοχικά λάθη, είχε τα απαραίτητα αμυντικά αντανακλαστικά (6 κλεψίματα), ξεχώρισε στο κομμάτι της δημιουργίας και με τον Χρυσικόπουλο να οδηγεί την επίθεση (11π.) κατάφερε σε αρκετά σημεία να έχει το προβάδισμα στο σκορ.
Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» των 6/17 τριπόντων σε αυτό το διάστημα, έδειχναν να τα περιμένουν όλα από τους Μπουρούση μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και τον Παππά στην περιφέρεια, με τους δύο παίκτες του Παναθηναϊκού να εξασφαλίζουν στο 20΄ για τους Κυπελλούχους Ελλάδας μία διαφορά τεσσάρων πόντων (44-40).
Στο ίδιο έργο θεατές και στην τρίτη περίοδο με τους «πράσινους», πάντως, να καταφέρουν να μπουν στον… επίλογο της αναμέτρησης στο +7 (64-57). Στην τελευταία περίοδο, όμως, το «τριφύλλι» δεν είχε διάθεση για… πειράματα.
Οι φωνές του Αργύρη Πεδουλάκη έπιασαν… τόπο και οι «πράσινοι» με αμυντικό και επιθετικό ρεσιτάλ έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 14-7 με πρωταγωνιστή τον Κέι Σι Ρίβερς και στο 36΄ ξέφυγαν με διαφορά ασφαλείας (78-64).
Όσα λάθη δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ τα σημείωσε μαζεμένα στο 4ο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να μη συγχωρεί και να φτάνει άνετα στο τελικό 88-69.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς-Ψαριανός-Παντελίδης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Σίνγκλετον, Ρίβερς 16, Τζέιμς 7, Μποχωρίδης, Καλάθης Π., Φώτσης 2, Παππάς 18, Γκιστ 6, Χαραλαμπόπουλος 2, Λούντζης, Μπουρούσης 23, Καλάθης Ν. 14.
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 13, Κόνιαρης, Τσόχλας 6, Τέιλορ 6, Μιλιένοβιτς 11, Γλυνιαδάκης 3, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 8, Καμάρας, Μπράιαντ 7, Πέινερς 9, Κλάντον 6.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λέικερς: Το δίλημμα του ΛεΜπρόν στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν
- Η ανάρτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα γενέθλια του Μεντιλίμπαρ (pic)
- Μονέκε για Βεζένκοφ: «Ο Σάσα είναι καλύτερος από εμένα»
- Η πιο αμφίρροπη Euroleague όλων των εποχών: Οι μάχες για τετράδα και εξάδα και το πρόγραμμα των ομάδων
- Η αποκάλυψη του Μούσα: «Αυτή η μεταγραφή μου ήταν μια πολύ κακή απόφαση»
- Το μήνυμα που έστειλε ο Μπαντής: «Καμιά φανέλα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από την αξία της ανθρώπινης ζωής»
- Φρανσίσκο: «Υπάρχει ενδιαφέρον από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»
- «H αιτία που ο Παναθηναϊκός δεν παίζει στις δυνατότητές του ίσως είναι ο… Αταμάν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442