Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ από την Ένωση

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ από την Ένωση

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ έφερε η παραίτηση των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ από την Ένωση Δικαστικών και Λειτουργών του ΣτΕ μετά τη ματαίωση της διάσκεψης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τα όσα επακολούθησαν.

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ έφερε η παραίτηση των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ από την Ένωση Δικαστικών και Λειτουργών του ΣτΕ μετά τη ματαίωση της διάσκεψης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τα όσα επακολούθησαν.

Συγκεκριμένα, οι αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Χρήστος Ράμμος παραιτήθηκαν από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, της οποίας ήταν μέλη για πάνω από 30 χρόνια εξαιτίας της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ένωση για την αναβολή της διάσκεψης της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών, βασιζόμενη στις αιτιάσεις του προέδρου του δικαστηρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ αναφέρεται: «Εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν.

» Η σημερινή παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του.

» Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η ακαριαία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην παραίτηση δύο δικαστικών από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αλλά και τα όσα ανέφερε χθες στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024