
Μειώσεις φόρων προωθεί ο Σόιμπλε στη Γερμανία
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχεδιάζει να προωθήσει μειώσεις φόρων ύψους 6,3 δισ. ευρώ κατ' έτος για να τονωθεί η εγχώρια ζήτηση και να αποκρουστούν οι επικρίσεις από το εξωτερικό ότι η προσανατολισμένη στις εξαγωγές γερμανική οικονομία συμβάλλει στην ανισορροπία του διεθνούς εμπορίου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχεδιάζει να προωθήσει μειώσεις φόρων ύψους 6,3 δισ. ευρώ κατ’ έτος για να τονωθεί η εγχώρια ζήτηση και να αποκρουστούν οι επικρίσεις από το εξωτερικό ότι η προσανατολισμένη στις εξαγωγές γερμανική οικονομία συμβάλλει στην ανισορροπία του διεθνούς εμπορίου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδια του για τη φορολογία στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τη Handelsblatt, η οποία επικαλείται ένα ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Οι μειώσεις των φόρων έχουν στόχο να «τονώσουν την εγχώρια ζήτηση», κατά την πηγή αυτή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μειώσεις των φόρων πιθανόν θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2017, καθώς η κεντροδεξιά Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) του Σόιμπλε έχει καταλήξει σε συμφωνία για το ζήτημα με το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τον ήσσονα εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ληξιπρόθεσμα χρέη: Εκτοξεύτηκαν τα φέσια του Δημοσίου προς τους ιδιώτες
- Οι «σκληρές» αλήθειες μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους
- Καμπανάκι για τον Έμπολα στη ΛΔ του Κονγκό – Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα
- Πακιστάν: Αυτονομιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε τρένο
- Συνταγή: Λαζάνια με σπανάκι και ρικότα
- ΠΑΣΟΚ: Προετοιμάζονται για Τσίπρα και απαντούν με το πράσινο «μανιφέστο»


