Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο τυφώνας Μάθιου κινείται απειλητικά προς την Αϊτή

Ο τυφώνας Μάθιου κινείται απειλητικά προς την Αϊτή

Ένας από τους πλέον ισχυρούς τυφώνες, ο τυφώνας Μάθιου, απειλεί την Αϊτή. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ισχυρούς ανέμους, ταχύτητας έως και 220 χλμ. την ώρα, βροχές και καταιγίδες. Ο τυφώνας έρχεται σε μία ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε σκηνές μετά τον φονικό σεισμό του 2010 που στοίχισε τη ζωή περισσότερων από 200.000 ανθρώπων.

Ένας από τους πλέον ισχυρούς τυφώνες, ο τυφώνας Μάθιου, απειλεί την Αϊτή. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ισχυρούς ανέμους, ταχύτητας έως και 220 χλμ. την ώρα, βροχές και καταιγίδες.

Αν και η φτωχή Αϊτή φαίνεται προετοιμασμένη προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα, ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Ζοσελέρμ Πριβέρ δήλωσε ότι ήδη κάποιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Έχουμε ήδη θανάτους. Άνθρωποι που βρίσκονταν στη θάλασσα. Υπάρχουν επίσης αγνοούμενοι. Είναι εκείνοι που δεν σεβάστηκαν τις προειδοποιήσεις», επισήμανε ο Πριβέρ.

Από το βράδυ της Παρασκευής, μια πιρόγα ναυάγησε στα ανοικτά του Σεν Ζαν στη Νότια Αϊτή και το βράδυ της Κυριακής εντοπίστηκε το άψυχο σώμα ενός εκ των επιβαινόντων, όπως έκανε γνωστό τη Δευτέρα η διεύθυνση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Αϊτής.

Εξαιτίας της θαλασσοταραχής που προκάλεσε ο τυφώνας άλλη μια πιρόγα ανετράπη την Κυριακή στις νότιες ακτές και ένας άνθρωπος αγνοείται.

Ο τυφώνας έρχεται σε μία ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο για την Αϊτή, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε σκηνές μετά τον φονικό σεισμό του 2010 που στοίχισε τη ζωή περισσότερων από 200.000 ανθρώπων. Την ίδια ώρα, εξαιτίας των βροχών, αναμένεται επίσης αύξηση των κρουσμάτων χολέρας, την οποία έχει αποδειχτεί ότι μετέφεραν στη χώρα κυανόκρανοι του ΟΗΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024