Τα πιτσιρίκια διεκδικούν «μερίδιο» στην τηλεθέαση του Σαββατοκύριακου μέσα από τις πρωινές κυρίως ζώνες των καναλιών.

«Novakids» λέγεται η νέα παιδική ζώνη του Novalifε που χαρίζει στους μικρούς φίλους τη δική τους ζώνη, ξεκινώντας από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, 0 έως 5 και 5 έως 10ετών και αποτελείται από ειδικά επιλεγμένο παιδικό πρόγραμμα, με απλές διασκεδαστικές ιστορίες και ήρωες που προάγουν θετικές αξίες και συμπεριφορές, ώστε να δημιουργεί ένα σίγουρο και ασφαλές περιβάλλον που θα το εγκρίνουν οι γονείς.

Το πρόγραμμα θα είναι εξολοκλήρου μεταγλωττισμένο και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 07:30 έως τις 10:00 και τις καθημερινές από τις 07:30 έως τις 08:30.

Η ζώνη «novakids» αρχικά θα περιλαμβάνει 4 νέες σειρές για παιδιά προσχολικής ηλικίας, «Caillou – Ο μπόμπιρας», «Κing», «Gerald Mc Boing Boing» και «Bernard», καθώς επίσης και 2 αγαπημένες σειρές για τους μικρούς φίλους ηλικίας 5-10, «Sonic Underground» για τα αγόρια και «Σαμπρίνα: Η μικρή μάγισσα» για τα κορίτσια! Το πρόγραμμα του «novakids» θα επεκτείνεται και θα εμπλουτίζεται σε περιόδους εορτών και διακοπών, όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και φυσικά το καλοκαίρι!

Όμως δεν είναι μόνο η συνδρομητική τηλεόραση που προσφέρει πρόγραμμα στους μπόμπιρες.
Η ΕΡΤ2 αφιερώνει χρόνο και στην απογευματινή της ζώνη με δύο ταινίες κινουμένων σχεδίων, μία το Σάββατο στις 19:30 και μία την Κυριακή, την ίδια ακριβώς ώρα.



Σάββατο 8 Οκτωβρίου
, στις 19:30 – «Λίο το λιονταράκι» (The story of Leo / La storia di Leo)

Περιπέτεια, κινούμενων σχεδίων (3D animation), παραγωγής Ιταλίας 2004 σε σκηνοθεσία Μάριο Κάμπι.
Διάρκεια: 75΄

Ο Λίο, από όταν ήταν μικρό λιονταράκι, αντιπαθούσε το… κρέας. Έγινε χορτοφάγος! Η κοινωνία των λιονταριών τον εξόρισε εξαιτίας της διαφορετικότητάς του, κι από μικρούλης τριγυρνάει μόνος κι έρημος στη ζούγκλα. Εντελώς τυχαία, μία μέρα σώζει τη ζωή της πανέμορφης Αβόρια, της βασίλισσας των ελεφάντων, την ώρα που γεννάει δύο μωρά με τις ουρές τους ενωμένες! Η Αβόρια είναι η «χήρα» του βασιλιά Έλε, ο οποίος έχει δολοφονηθεί με μυστηριώδη τρόπο. Ο Ζάνκο, ένας γιγάντιος και κακότροπος άσπρος ελέφαντας, έχοντας μοναδικό του σκοπό να γίνει ο βασιλιάς του κοπαδιού, ζητάει επίμονα από την Αβόρια να τον παντρευτεί. Οι κίνδυνοι παραμονεύουν παντού. Ύστερα από πολλές ατυχίες, η Αβόρια αποχωρίζεται βίαια από τα μικρά της. Ο Λίο αναλαμβάνει, θέλοντας και μη, το ρόλο του «πατέρα» και διασχίζει, μαζί με τα πεινασμένα μικρά, τη σαβάνα για να βρουν τη μυθική Γαλακτολίμνη.
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, στις 19:30 «Τεν-Τεν: Ο ναός του Ήλιου» (Tintin – Le Temple du Soleil/Tintin and the prisoners of the Sun)

Περιπέτεια κινούμενων σχεδίων (2D animation), συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου σε σκηνοθεσία Έντι Λατέστ και σενάριο Ερζ – Έντι Λατέστ.
Διάρκεια: 77΄

Μία αποστολή στο Περού ολοκληρώνεται. Οι αρχαιολόγοι που συμμετείχαν επιστρέφουν στην Ευρώπη, φέρνοντας μαζί τους τη μούμια ενός πρίγκιπα των Ίνκας. Στη συνέχεια, ο ένας μετά τον άλλον, εξουδετερώνονται. Πρόκειται για σύμπτωση ή αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της φοβερής κατάρας του Ράσκα Αρκαπάκ; Στη λύση του μυστηρίου μπορεί να οδηγήσει ο καθηγητής Τουρνεσόλ που, όμως, έχει πέσει θύμα απαγωγής. Ερευνώντας την υπόθεση, ο Τεν-Τεν, ο Χάντογκ και οι δίδυμοι Ντιπόν φτάνουν στις Άνδεις, στο ναό του Θεού Ηλιού.

entertainment.in.gr