Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση δωρεών τέλος στη Νέα Υόρκη, λένε οι Αρχές στο Ίδρυμα Τραμπ

Συγκέντρωση δωρεών τέλος στη Νέα Υόρκη, λένε οι Αρχές στο Ίδρυμα Τραμπ

Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης εξέδωσε εντολή «διακοπής και αποχής» σε βάρος του Ιδρύματος Τραμπ, απαιτώντας να σταματήσει να συλλέγει δωρεές στην πολιτεία, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι έγκυρα καταχωρημένο ως φιλανθρωπικό ίδρυμα. Το Ίδρυμα Τραμπ δεν είχε ενημερώσει ποτέ τις Αρχές, ως όφειλε, για τα οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με τη δράση του.

Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης εξέδωσε εντολή «διακοπής και αποχής» σε βάρος του Ιδρύματος Τραμπ, απαιτώντας να σταματήσει να συλλέγει δωρεές στην πολιτεία, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι έγκυρα καταχωρημένο ως φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Στην επιστολή του γενικού εισαγγελέα, που χρονολογείται από τις 30 Σεπτεμβρίου και αναρτήθηκε τη Δευτέρα στο Διαδίκτυο, τονίζεται ότι εάν το Ίδρυμα δεν σταματήσει άμεσα να ζητά δωρεές και δεν υποβάλει μέσα σε 15 ημέρες τις πληροφορίες και αναφορές που απαιτούνται στην υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη δράση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, αυτό θα θεωρηθεί ως «συνεχιζόμενη απάτη σε βάρος του λαού της πολιτείας της Νέας Υόρκης».

Με τη λεγόμενη εντολή «διακοπής και αποχής» οι αρχές ζητούν να ανασταλούν και να μην επαναληφθούν οι δράσεις που αντιβαίνουν στους νόμους.

Σύμφωνα με την επιστολή, το Ίδρυμα Τραμπ δεν είχε ενημερώσει ποτέ τις αρχές, ως όφειλε, για τα οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με τη δράση του.

Το Ίδρυμα σκοπεύει να συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα των εισαγγελικών αρχών της Νέας Υόρκης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC επικαλούμενο ανακοίνωση του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αποκαλύψεις για το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ντόναλντ Τραμπ διαδέχονταν η μία την άλλη τις τελευταίες εβδομάδες.

Η εφημερίδα Washington Post έγραψε τον περασμένο μήνα ότι ο μεγιστάνας χρησιμοποίησε το ίδρυμά του για να πληρώσει τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί σε δίκη, κάτι που απαγορεύεται. Τον κατηγόρησε επίσης ότι μέσω του ιδρύματος χορήγησε αποζημιώσεις ύψους 258.000 δολαρίων μετά από φιλικούς διακανονισμούς, αν και δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι πρόκειται για φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024