Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του δημοσιογραφικού ομίλου Dogan

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του δημοσιογραφικού ομίλου Dogan

Ο επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς ομίλους στην Τουρκία, του Dogan Media, υπέβαλε την παραίτηση του έπειτα από τη διαρροή e-mail που τον φέρνουν να ενδίδει σε πιέσεις από μέλη του στενού κύκλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την εκδοτική γραμμή του ομίλου.

Ο επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς ομίλους στην Τουρκία, του Dogan Media, υπέβαλε την παραίτηση του έπειτα από τη διαρροή e-mail που τον φέρνουν να ενδίδει σε πιέσεις από μέλη του στενού κύκλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την εκδοτική γραμμή του ομίλου.

Ο Μεχμέτ Αλί Γιαλτζιντάγ, ανακοινώνοντας την παραίτηση του, διέψευσε ότι ήταν ο αποστολέας των e-mail που διέρρευσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την αριστερή οργάνωση RedHack, διαμηνύοντας ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη. Χαρακτήρισε δε την ενέργεια μια «απεχθή απάτη».

Ο Γιαλτζιντάγ τόνισε πως παραιτήθηκε για να μην αμαυρωθεί η φήμη της μητρικής εταιρείας Dogan Holding, ένας από τους πλέον γνωστούς οικογενειακούς ομίλους στην χώρα, που δραστηριοποιείται σε ευρύτερους τομείς, από τα μέσα ενημέρωσης και την κτηματομεσιτική αγορά μέχρι την ενέργεια και το λιανικό εμπόριο.

«Αποφάσισα να αποχωρήσω από την θέση μου, όπου υπηρέτησα με αφοσίωση και ευθύνη από τις αρχές του έτους ώστε οι κατηγορίες που στοχεύουν εμένα να μην βλάψουν την φήμη του ομίλου Dogan», επισήμανε.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία φέρεται να έστειλε ο Γιαλτζιντάγ περιελάμβαναν μια αλληλογραφία του με τον γαμπρό του Ερντογάν και υπουργό Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, στην οποία ο επικεφαλής του Dogan φέρεται να δείχνει πρόθυμος να προσαρμόσει την εκδοτική γραμμή των μέσων ενημέρωσης του ομίλου για να εξευμενίσει την κυβέρνηση.

Οι αξιωματούχοι στο γραφείο του Αλμπαϊράκ αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

«Στον τεχνικό έλεγχο του προσωπικού μου υπολογιστή, αποκαλύφθηκε ότι αυτά τα μηνύματα δεν εστάλησαν από εμένα και δεν στάλθηκαν μέσω του υπολογιστή μου. Πρόκειται για μια απεχθή απάτη», υπογράμμισε ο Γιαλτζιντάγ στην ανακοίνωση του.

Η παραίτηση του επικεφαλής του δημοσιογραφικού ομίλου, που περιλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες τουρκικές εφημερίδες Hurriyet, τον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk και το Kanal D, έρχεται εν μέσω διεθνούς ανησυχίας για την άσκηση πίεσης σε μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, ιδιαίτερα έπειτα από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε σε συνέχεια της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, που έδωσε στις αρχές καθολικές εξουσίες.

Περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί έπειτα από τις 15 Ιουλίου, με την υποψία ότι διατηρούν δεσμούς με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, τον οποίο κατηγορεί η Άγκυρα για την ενορχήστρωση της απόπειρας κατάλυσης της εξουσίας.

Παράλληλα η κυβέρνηση έχει διατάξει το κλείσιμο 20 τηλεοπτικών σταθμών και ραδιοφωνικών σταθμών, με την κατηγορία ότι μεταδίδουν «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Στο πλαίσιο των ευρύτερων εκκαθαρίσεων, περίπου 100.000 αστυνομικοί, στρατιώτες, δικαστές και δημόσιοι λειτουργοί έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024