Τη συναντήσαμε πριν από μερικούς μήνες στην Αθήνα, όπου είχε έρθει για να πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Οι Καραμάζοφ» του σπουδαίου ρώσου σκηνοθέτη Κονσταντίν Μπογκομόλοφ. Η συζήτησή μας είχε, όμως, ως επίκεντρο και το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στο σινεμά, το «Ηρωικοί Πιονέροι».

Κεντρικοί χαρακτήρες της ταινίας είναι τρεις νέοι στη σύγχρονη Ρωσία που δεν μπορούν να ξεχάσουν τα παιδικά τους χρόνια στη Σοβιετική Ένωση, όταν ετοιμάζονταν να γίνουν νεαροί πιονέροι. Οι μέρες τους ήταν γεμάτες ελπίδες για ηρωικά κατορθώματα, ενώ σήμερα παλεύουν να βρουν τη θέση τους σε μία μοναχική Μόσχα.

«(Στην ταινία) μιλάω για τους ανθρώπους που γράφουν την ιστορία της σύγχρονης Ρωσίας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται μέσα σε ένα νέο σύστημα αξιών, βγάζουν πολύ καλά χρήματα, τους χρειάζεται η Ρωσία, αλλά ψάχνουν να βρουν ένα νόημα σε όλα αυτά. Δεν είναι απογοητευμένοι, απλώς είναι άνθρωποι που θέλουν κάτι περισσότερο από αυτά που μπορεί να δώσει η σημερινή εποχή» λέει στο in.gr η Κουντριάσοβα.

Ανησυχεί για την κατάσταση στη Ρωσία;

«Αγαπώ τη χώρα μου. Ανησυχώ πολύ για την χώρα μου, καθώς αισθάνομαι ότι δεν πάνε πολύ καλά τα πράγματα τώρα τελευταία για τη Ρωσία» παραδέχεται.

«Θα ήθελα κάποιες βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται η κοινωνία -όπως είναι η υγεία, η περίθαλψη, η εκπαίδευση- να είναι πιο στέρεες. Είμαστε πολύ μακριά ακόμα» σημειώνει.

* Η ταινία «Ηρωικοί Πιονέροι» προβάλλεται ήδη στις αίθουσες, σε διανομή weirdwave.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ