
Πρόγραμμα 4,5 εκατ. ευρώ για διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία
Σε 4.493.600 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στα σχολεία, που θα «τρέξει» το σχολικό έτος 2016-2017, μετά την υπογραφή σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Σε 4.493.600 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στα σχολεία, που θα «τρέξει» το σχολικό έτος 2016-2017, μετά την υπογραφή σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Από το ποσό αυτό, τα 3.143.600 ευρώ προέρχονται από κονδύλια της ΕE και τα 1.350.000 ευρώ βαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η εφαρμογή του προγράμματος στοχεύει στη διαρκή αύξηση του μεριδίου των οπωροκηπευτικών στο διαιτολόγιο των παιδιών στο στάδιο διαμόρφωσης των διατροφικών τους συνηθειών, καθώς και στην επίτευξη των στόχων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας.
Τα προϊόντα που πρόκειται να διανεμηθούν στα σχολεία, βάσει της εποχικότητας και της διαθεσιμότητάς τους, είναι μήλα, πορτοκάλια, αγγουράκια, κομπόστα ροδάκινο σε ατομική συσκευασία και κορινθιακή σταφίδα.
Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται με ευθύνη των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας, και Υγείας καθώς και των διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο – Οι προοπτικές για την επόμενη δεκαετία
- Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μουρίνιο: «Για εμένα κερδίσαμε 3-2» (vid)
- Γιατί η χτένα είναι… μπαμπούλας για τον σκύλο; – Ο τρόπος για να ξεπεράσει κάθε του ανησυχία
- Αγρότες: Μετά την Πρωτοχρονιά αποφασίζουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων – Την ίδια συνταγή ακολουθεί η κυβέρνηση
- Εξιχνιάστηκαν κλοπές και απάτες στη Θεσσαλονίκη – Εμπλέκονται 14 άτομα
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Ε’)
- Λένα Δροσάκη για #MeToo: «Το να πάρεις θάρρος να μιλήσεις για μία πληγή, δεν έχει μόνο θετικό πρόσημο
- «Η Γκρέμιο συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό για Τετέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442