Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύκλωμα συνταγογραφούσε παρανόμως φάρμακα με χρήση ΑΜΚΑ ανυποψίαστων πολιτών

Κύκλωμα συνταγογραφούσε παρανόμως φάρμακα με χρήση ΑΜΚΑ ανυποψίαστων πολιτών

Κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων εν αγνοία ασφαλισμένων και εκτελέσεις των συνταγών με ζημία του ελληνικού Δημοσίου αποκαλύφθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου φαρμακοποιού, 38χρονου και 62χρονης γιατρού.

Κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων εν αγνοία ασφαλισμένων και εκτελέσεις των συνταγών με ζημία του ελληνικού Δημοσίου αποκαλύφθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου φαρμακοποιού, 38χρονου και 62χρονης γιατρού, για απάτη, πλαστογραφία, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, απιστία σχετικά με την υπηρεσία και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν σε κάδο απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν 157 κουτιά με φάρμακα, αξίας 8.226,86 ευρώ, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες είχαν υφαρπάξει τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) από διάφορα άτομα και τους χρησιμοποίησαν για να συνταγογραφήσουν παρανόμως φάρμακα και να εισπράξουν από τον ασφαλιστικό φορέα το ποσό που αναλογεί κατά την εκτέλεση των συνταγών.

Όπως προέκυψε, ο 38χρονος είχε υφαρπάξει τους Α.Μ.Κ.Α. διαφόρων ατόμων εν αγνοία τους και τους γνωστοποίησε στην 62χρονη γιατρό.

Με τη σειρά της, η 62χρονη συνταγογράφησε παρανόμως την 1η Σεπτεμβρίου φάρμακα και απέστειλε τις συνταγές στον 39χρονο φαρμακοποιό.

Αυτός, το χρονικό διάστημα από 8 έως 15 Σεπτεμβρίου, εκτέλεσε τις συνταγές αυτές, προκειμένου να εισπράξει παρανόμως τα χρήματα από τον ασφαλιστικό φορέα των ασφαλισμένων, ζημιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το ελληνικό Δημόσιο.

Σε έρευνες στους χώρους εργασίας του 39χρονου και της 62χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των παράνομων συνταγών με επικολλημένες τις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων, καθώς και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης συνεχίζει τις έρευνες για να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης αυτής δραστηριότητας και να καθοριστεί η συνολική ζημιά για το Δημόσιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024