Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντάισελμπλουμ: Η Deutsche Bank πρέπει να βρει τη λύση «μόνη της»

Ντάισελμπλουμ: Η Deutsche Bank πρέπει να βρει τη λύση «μόνη της»

Κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο χορήγησης βοήθειας από το γερμανικό κράτος στην Deutsche Bank εμφανίστηκε ο ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η τράπεζα «πρέπει να βρει τη λύση μόνη της» είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο χορήγησης βοήθειας από το γερμανικό κράτος στην Deutsche Bank εμφανίστηκε ο ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η τράπεζα «πρέπει να βρει τη λύση μόνη της» είπε ο Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους μετά το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο, δήλωση που στη συνέχεια επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του ολλανδικού ΥΠΟΙΚ.

Ορισμένα γερμανικά δημοσιεύματα έχουν παρουσιάσει τη γερμανική κυβέρνηση αρνητική στο ενδεχόμενο χορήγησης κρατικής βοήθειας, ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο – οι επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2017.

Η ίδια η διοίκηση της Deutsche Bank έχει επανειλημμένα αρνηθεί πως επιδιώκει κρατική βοήθεια, λέγοντας πως θα αντιμετωπίσει «αυτόνομα» τις προκλήσεις.

Όμως η ανησυχία όχι μόνο για την τράπεζα -που αντανακλάται και στην πίεση που υφίσταται η μετοχή της- αλλά και για τις ευρύτερες επιπτώσεις είναι μεγάλη. Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε, πολύ προσεκτικά, περιοριστεί στο ότι η Deutsche Bank είναι τμήμα του γερμανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και πως το Βερολίνο ελπίζει ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματα – χωρίς να αναφέρεται σε ενδεχόμενο κρατικής επέμβασης.

Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η τράπεζα δεν αξιολογούνται πάντως από όλους με τον ίδιο τρόπο: Άρθρο στη Wall Street Journal την Παρασκευή, που υπογράφει ο Τζέιμς Μάκιντος, απορρίπτει ως «παραπλανητικό» τον παραλληλισμό με την Lehman Brothers, επιχειρηματολογώντας πως ναι μεν καταγράφεται (όπως στην περίπτωση της Lehman) μείωση της έκθεσης hedge fund στην τράπεζα, όμως η γερμανική τράπεζα έχει πολύ πιο διαφοροποιημένη βάση πελατών, τροφοδοτείται από καταθέσεις στη Γερμανία και αρκετές θεσμικές επιχειρηματικές γραμμές -περάν της πρόσβασης στην ΕΚΤ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024