
Στην κηδεία του Πέρες ο Μαχμούντ Αμπάς
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα παραστεί την Παρασκευή στην κηδεία του πρώην προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ, ανέφεραν υψηλόβαθμοι παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα παραστεί την Παρασκευή στην κηδεία του πρώην προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ, ανέφεραν υψηλόβαθμοι παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.
Ο Αμπάς δεν έχει επισκεφθεί επισήμως την Ιερουσαλήμ εδώ και πολλά χρόνια.
Η παρουσία του στην κηδεία θα λάβει χώρα σε μια περίοδο που Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί διεξάγουν «διάλογο κωφών» για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Τόσο ο Αμπάς όσο και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνουν έτοιμοι να συναντηθούν, αλλά ταυτόχρονα αλληλοκατηγορούνται για παρεμπόδιση της διπλωματικής προσπάθειας.
Ο Πέρες ήταν ο τελευταίος επιζών από τους τρεις ηγέτες, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, που τιμήθηκαν το 1994 με το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζάκ Ράμπιν δολοφονήθηκε το 1995 ενώ ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ πέθανε το 2004. Όταν σκοτώθηκε ο Ράμπιν, ο Αραφάτ δεν είχε πάει στην κηδεία του, για λόγους ασφαλείας, όμως είχε επισκεφθεί τη χήρα του στο Τελ Αβίβ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δυσαρέσκεια στη Βαλένθια με Μαρτίνεθ: Γιατί ξέσπασε ο γενικός διευθυντής των «νυχτερίδων»
- Πόσα έσοδα από κρυπτονομίσματα είχε ο Ντόναλντ Τραμπ το 2025;
- Φτιάχνοντας κράτος ξανά
- Ενισχύεται η προσβασιμότητα σε παραλίες του Δήμου Κύθνου
- Επιτροπή Αναθεώρησης Συντάγματος: Στο επίκεντρο η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης
- «Ο Μοντέρο είπε στη Βαλένθια τον λόγο που επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό» (pic)


