ΕΟΠΥΥ: Επίσπευση πληρωμών και και νέες συμβάσεις ζητούν οι γιατροί
Την επίσπευση των πληρωμών των παρόχων υπηρεσιών υγείας για υπηρεσίες του Απριλίου και ακολούθως των υπολοίπων μηνών, καθώς και την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.
Την επίσπευση των πληρωμών των παρόχων υπηρεσιών υγείας για υπηρεσίες του Απριλίου και ακολούθως των υπολοίπων μηνών, καθώς και την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Βλασταράκος τόνισε ότι ορισμένοι γιατροί δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει τον Μάρτιο, και κάλεσε τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να τακτοποιήσει σύντομα τις εκκρεμότητες ώστε ο Οργανισμός να είναι εντάξει με τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
Επίσης, ζήτησε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την υπογραφή των νέων συμβάσεων με παρόχους υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να δοθεί «ανάσα» ιδίως στους νέους ιατρούς που επιθυμούν να μείνουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.
Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το 2012 και την αποπληρωμή της παρακράτησης του 10% από το 2012-2015, ο πρόεδρος του ΠΙΣ ζήτησε να τακτοποιηθούν άμεσα και υπενθύμισε ότι έχει οριστεί για τις αρχές Νοεμβρίου η εκδίκαση τη αγωγής που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος γι’ αυτό το θέμα.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης ενημέρωσε τον κ. Βλασταράρκο ότι είναι ήδη έτοιμη η Νομοθετική Ρύθμιση που αφορά την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών μέχρι το 2012 (ΟΠΑΔ κ.λπ.) και της παρακράτησης του 10% για τα έτη 2012-2015.
health.in.gr
- Πώς βρέθηκαν τα ρούχα της Σαρλίζ Θερόν στο πλατό του Memento
- Κοζάνη: Ένας τραυματίας από τη φωτιά – Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο
- Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε τη μεταγραφή του Ντιομαντέ – Συμφωνία 100 εκατομμυρίων με τη Λειψία
- Λίβανος: Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του Ισραήλ στα νότια εμποδίζουν την ανάπτυξη του στρατού της χώρας
- Πέντε Βόσνιοι ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στο όρος Ελμπρούς της Ρωσίας
- Αλεξανδρούπολη: Τη ζωή τους έχασαν δύο λουόμενοι από τη Βουλγαρία
- Ο Χεζόνια επέστρεψε στο NBA – Αυτό είναι το συμβόλαιο με τους Καβαλίερς
- Σαντορίνη: Νεκρή βρέθηκε 62χρονη τουρίστρια σε καμπίνα κρουαζιερόπλοιου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)









































![Γαλλία – Ισπανία: Πύρινη λαίλαπα, αυξάνονται διαρκώς οι εκτοπισμένοι – Απειλείται το Μπορντό [Χάρτες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-26T150940Z_789349177_RC2RLMAHM5N8_RTRMADP_5_EUROPE-WEATHER-FRANCE-WILDFIRE-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442