Εκδηλώσεις για την Γιορτή Πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου
...
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου συμμετέχει για 7η συνεχή χρονιά, στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών, διοργανώνοντας για το σκοπό αυτό δύο εκδηλώσεις με στόχο να ευαισθητοποιηθούν μικροί και μεγάλοι για το πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου και θα περιλαμβάνει:
• Παρουσίαση για την σημασία της χώρας μας στη μετανάστευση των πουλιών και την ορνιθοπανίδα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου
• Παιδικό Εργαστήρι που φέτος θα περιέχει κατασκευές ταϊστρών για τα πουλιά
• Παράσταση κουκλοθεάτρου στο θεατράκι πίσω από το Κέντρο Πληροφόρησης με θέμα «Ο καημός του Βασιλιά» από το Σωκράτη Παππά και κατασκευή κούκλας
• Παρατήρηση πουλιών με ειδικό εξοπλισμό (τηλεσκόπια, κιάλια, οδηγούς αναγνώρισης)
Η εκδήλωση η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 14.00μ.μ.
Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στην περιοχή των Γρεβενών, περιλαμβάνοντας παρουσίαση στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Γρεβενών για την μετανάστευση και την ορνιθοπανίδα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και στη συνέχεια παρατήρηση πουλιών με ειδικό εξοπλισμό στο Άλσος Θεοδωρίδη στην πόλη των Γρεβενών.
Απώτερος σκοπός του Φορέα Διαχείρισης είναι, μέσω των συγκεκριμένων δράσεων, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία και το ευρύτερο κοινό για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και παράλληλα να αναδείξει την αξία και την ανάγκη προστασίας τοπικών βιοτόπων σημαντικών για τα μεταναστευτικά ή τα διαχειμάζοντα πουλιά.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων, στα τηλ. 2653022241, 2653022245
site: www.pindosnationalpark.gr.
entertainment.in.gr
- Όλα μωβ: 12 τροφές πολύτιμες για τον οργανισμό μας
- Επιμένει η κακοκαιρία Erminio: Καταιγίδες σε πέντε περιοχές, θυελλώδεις άνεμοι και αφρικανική σκόνη
- ΥΠΑ: Αναταράξεις στην προμήθεια των νέων ραντάρ
- Σκάνδαλο Μάντελσον – Έπσταϊν: Emails για επίσκεψη 15χρονης
- Όταν τα ψέματα γίνονται τρόπος ζωής
- Μοριακές θεραπείες στοχεύουν στην αιτία των καρδιοπαθειών
- Το ιστορικό σχολείο που καταρρέει βουβά στην καρδιά της Αθήνας – «Εχω στείλει δεκάδες επιστολές για τα παράθυρα»
- Η Cardi B ξοδεύει χρήματα σε strip club και όχι σε τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442