Κουτσούμπας: Αντιλαϊκή στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
«Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να πει: Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη των λίγων», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημητρης Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι «η αρνητική ψήφος μας στο νέο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο είναι δεδομένη. Δεδομένη θα είναι και η πάλη μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές».
«Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να πει: Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη των λίγων», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημητρης Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι «η αρνητική ψήφος μας στο νέο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο είναι δεδομένη. Δεδομένη θα είναι και η πάλη μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές».
Κατά την ομιλία του, στην ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο λαός πρέπει να διεκδικήσει: «Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων. Κάλυψη των απωλειών μας τώρα. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις κοινωνικές παροχές, επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Φθηνό ρεύμα και νερό για τα λαϊκά στρώματα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στην ενέργεια, στην ύδρευση, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Να δυναμώσει η πάλη εναντίον της απελευθέρωσης της αγοράς, να ανοίξει ο δρόμος για τη μόνη φιλολαϊκή λύση που έχει ανάγκη ο λαός».
Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕL συνεχίζει την αντεργατική επίθεση από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι και προσθέτει νέα δυσβάσταχτα μέτρα, καταργεί δικαιώματα που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος» και ότι «αποδείχτηκε ότι επιλέχθηκαν για αυτή τη βρώμικη δουλειά».
Σημείωσε, πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, επιβεβαίωσαν «την αντιλαϊκή στρατηγική σύμπλευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ γύρω από τους στόχους του κεφαλαίου για ανάκαμψη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του, αλλά και την κοινή τους προσπάθεια να στρατεύσουν το λαό πίσω από αυτούς τους ξένους στόχους, ισχυριζόμενοι ότι τάχα κάτι έχει να κερδίσει και αυτός από την επίτευξή τους» και πρόσθεσε:
«Τόσο τα κυβερνητικά πεπραγμένα όσο κι αυτά που εξαγγέλλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, περιλαμβάνουν και το άγριο χαράτσωμα του λαού και το τσεκούρωμα των κονδυλίων που σχετίζονται με την κάλυψη εργατικών – λαϊκών αναγκών, ενώ ο λαός χάνει και με τον έναν και με τον άλλον τρόπο, ανεξάρτητα από την αναλογία που επιλέγεται κάθε φορά στο αντιλαϊκό μείγμα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ απολύει τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εν μέσω πολέμου
- Γιορτή σήμερα 3 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χάποελ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442