Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πίσω στην Κύπρο η τρόικα για την πρώτη μετα-μνημονιακή αξιολόγηση

Πίσω στην Κύπρο η τρόικα για την πρώτη μετα-μνημονιακή αξιολόγηση

Εκπρόσωποι των δανειστών βρίσκονται στην Κύπρο για την πρώτη αξιολόγηση της οικονομίας μετά τη λήξη του τριετούς μνημονίου τον περασμένο Μάρτιο. Στις 30 Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα.

Εκπρόσωποι των δανειστών βρίσκονται στην Κύπρο για την πρώτη αξιολόγηση της οικονομίας μετά τη λήξη του τριετούς μνημονίου τον περασμένο Μάρτιο.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού, μετά την επιτυχή έξοδο από το μνημόνιο οι δανειστές θα αξιολογούν ανά εξάμηνο την κατάσταση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.

Η κ. Στυλιανού ανέφερε ότι, για τον τραπεζικό τομέα, τα κλιμάκια των δανειστών θα έχουν επαφές με την Κεντρική Τράπεζα και τις διοικήσεις των τριών μεγάλων τραπεζών, Τράπεζας Κύπρου, Ελληνικής Τράπεζας και Συνεργατισμού. Οι επαφές έχουν στόχο την αξιολόγηση της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, καθώς και της κεφαλαιακής κατάστασης και της ρευστότητας των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Ακόμα, η εκπρόσωπος σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 30 Σεπτεμβρίου τα κλιμάκια θα ενημερώσουν για τα συμπεράσματά τους τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γεωργκάτζη.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 8,6%, στα 18,444 δισ. ευρώ.

Μια θετική έκθεση των δανειστών θα διευκόλυνε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σε επενδυτικό επίπεδο, γεγονός που θα μειώσει το κόστος του δανεισμού από τις διεθνείς αγορές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024