Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο Αρσεναλ, περίπατος για το... Μάντσεστερ, σαρωτική Λίβερπουλ

Μόνο Αρσεναλ, περίπατος για το… Μάντσεστερ, σαρωτική Λίβερπουλ

Στο πρώτο ημίχρονο μόνο μια ομάδα υπήρχε στο «Εμιρέιτς», κι αυτή ήταν η Άρσεναλ. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ μετέτρεψαν σε... προπόνηση το κατ' ευφημισμόν ντέρμπι με την Τσέλσι την οποία νίκησαν εύκολα με 3-0 σκοράροντας όλα τα γκολ τους στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και ξανάφτασε στην τρίτη θέση Λίβερπουλ και Έβερτον. Ένα ξέσπασμα στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε αρκετό για να επιστρέψει στις νίκες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League, επικρατώντας 4-1 της Λέστερ στο «Ολντ Τράφορντ». Συνεχίζει την προέλασή της στην Premier League η Μάντσεστερ Σίτι, που πέρασε και από το «Λίμπερτι», νικώντας 3-1 τη Σουόνσι και κάνοντας το «6 στα 6». Σαρωτική η Λίβερπουλ, συνέτριψε 5-1 τη Χαλ στο «Ανφιλντ».

Στο πρώτο ημίχρονο μόνο μια ομάδα υπήρχε στο «Εμιρέιτς», κι αυτή ήταν η Άρσεναλ. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ μετέτρεψαν σε… προπόνηση το κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι με την Τσέλσι την οποία νίκησαν εύκολα με 3-0 σκοράροντας όλα τα γκολ τους στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και ξανάφτασε στην τρίτη θέση Λίβερπουλ και Έβερτον.

Ένα ξέσπασμα στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε αρκετό για να επιστρέψει στις νίκες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League, επικρατώντας 4-1 της Λέστερ στο «Ολντ Τράφορντ».

Αφού ο Κρις Σμόλινγκ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Ντάνι Μπλιντ, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο πέτυχε τρία γκολ σε πέντε λεπτά και «καθάρισε» το ματς. Το τελευταίο εξ αυτών το σημείωσε ο Πολ Πογκμπά και ήταν το παρθενικό του με τη φανέλα των «μπέμπηδων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μουρίνιο άφησε στον πάγκο τον ντεφορμέ Ρούνεϊ (μπήκε αλλαγή στα τελευταία λεπτά), ενώ ο Κλαούντιο Ρανιέρι απέσυρε στο ημίχρονο τους Βάρντι και Μαχρέζ, θέλοντας προφανώς να τους ξεκουράσει ενόψει του αγώνα της Τρίτης με την Πόρτο για το Champions League.

Συνεχίζει την προέλασή της στην Premier League η Μάντσεστερ Σίτι, που πέρασε και από το «Λίμπερτι», νικώντας 3-1 τη Σουόνσι και κάνοντας το «6 στα 6». Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στους «κύκνους», με τον Φερνάντο Γιορέντε να «απαντά» άμεσα στο γρήγορο γκολ του Κουν Αγουέρο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ντε Μπρόιν (και το οποίο ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους) και αξιοποίησε ο Αγουέρο κι ένα γκολ του Στέρλινγκ χάρισαν τη νίκη στους «σίτιζενς».

Σαρωτική η Λίβερπουλ, συνέτριψε 5-1 τη Χαλ στο «Ανφιλντ» και έπιασε στους 13 βαθμούς τη συμπολίτισσά της Εβερτον, η οποία γνώρισε την πρώτη φετινή της ήττα, 1-0 από τη Μπόρνμουθ. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης ανέβηκε η Τότεναμ, η οποία επικράτησε 2-1 στο «Ριβερσάιντ» της Μίντλεσμπρο, με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Κορεάτη Χέουνγκ Μιν Σον.

Εντυπωσιακή ανατροπή, τέλος, πέτυχε η Κρίσταλ Πάλας στο «Στάδιο του Φωτός», όπου βρέθηκε να χάνει από την ουραγό Σάντερλαντ 2-0 στο 60΄, αλλά «γύρισε» το παιχνίδι και πήρε τη νίκη με 3-2, χάρη σε γκολ του Μπέντεκε στις καθυστερήσεις.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 6ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος:

Μάντσεστερ Γ.-Λέστερ 4-1
(22΄ Σμόλινγκ, 37΄ Μάτα, 40΄ Ράσφορντ, 42΄ Πογκμπά – 59΄ Γκρέι)

Μπόρνμουθ-Εβερτον 1-0
(23΄ Στάνισλας)

Λίβερπουλ-Χαλ 5-1
(17΄ Λαλάνα, 30΄πεν., 71΄πεν. Μίλνερ, 36΄ Μανέ, 52΄ Κουτίνιο – 51΄ Μέιλερ)

Μίντλεσμπρο-Τότεναμ 1-2
(65΄ Γκίμπσον – 7΄, 23΄ Χέουνγκ Μιν Σον)

Στόουκ Σίτι-Γουέστ Μπρομ 1-1
(73΄ Αλεν – 90+1΄ Ροντόν)

Σάντερλαντ-Κρίσταλ Πάλας 2-3
(39΄, 60 Ντεφόου – 61΄ Λέντλι, 76΄ ΜακΑρθουρ, 90+4΄ Μπεντέκε)

Σουόνσι-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
(13΄ Γιορέντε – 9΄, 65΄πεν. Αγουέρο, 77΄ Στέρλινγκ)

Αρσεναλ-Τσέλσι 3-0
(11΄ Σάντσες, 14΄ Γουόλκοτ, 40΄ Οζίλ)

Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον 25/9

Μπέρνλι-Γουότφορντ 26/9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
Μάντσεστερ Σίτι 18
Τότεναμ 14
Αρσεναλ 13
Λίβερπουλ 13
Έβερτον 13
Μάντσεστερ Γιουν. 12
Τσέλσι 10
Κρίσταλ Πάλας 10
Γουέστ Μπρομ 8
Γουότφορντ 7 -5αγ.
Λέστερ 7
Χαλ 7
Μπόρνμουθ 7
Σαουθάμπτον 5 -5αγ.
Μίντλεσμπρο 5
Σουόνσι 4
Μπέρνλι 4 -5αγ.
Γουέστ Χαμ 3 -5αγ.
Στόουκ Σίτι 2
Σάντερλαντ 1

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024