Τι απαντά το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη νέα τροπή στο «περούκα gate»
Στην αναφορά της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης υποστηρίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο πως στηρίχθηκε το τηλεγράφημά του για τους δύο δημοσιογράφους που «παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον Νίκο Παππά». Υπενθυμίζεται ότι ο απεσταλμένος τού πρακτορείου στη Νέα Υόρκη Γιώργος Μηλιώνης διέψευσε ότι ήταν αυτός ο συντάκτης του τηλεγραφήματος.
Στην αναφορά της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης υποστηρίζει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως στηρίχθηκε το τηλεγράφημά του για τους δύο έλληνες δημοσιογράφους που «παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά».
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο απεσταλμένος τού πρακτορείου στη Νέα Υόρκη Γιώργος Μηλιώνης διέψευσε ότι ήταν αυτός ο συντάκτης του τηλεγραφήματος.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η αναφορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που συνοδεύεται και από φωτογραφίες των δύο Ελλήνων δημοσιογράφων, (‘με τη θέλησή τους’, μάλιστα, όπως τονίζεται), σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ‘στις 17/9, περίπου στις 15:25 αστυνομικοί της ειδικής υπηρεσίας DSS απάντησαν σε κλήση που έλαβαν από την 42η οδό, που βρίσκεται μεταξύ της 2ης και 3ης λεωφόρου, καθώς ειδοποιήθηκαν από την ομάδα ασφαλείας του Έλληνα υπουργού Επικρατείας ότι χρειάζονται βοήθεια. Έπειτα από την άφιξη τους, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εξακρίβωση των στοιχείων των παρακάτω ατόμων: Αθανάσιος Δημάδης, Δημήτριος Σουλτογιάννης (σ.σ: Στην αναφορά καταγράφονται τα πλήρη στοιχεία τους)’.
Κατά την αναφορά: «Και τα δύο άτομα έγιναν αντιληπτά να συμπεριφέρονται ύποπτα, καθώς περιφέρονταν σε ένα εστιατόριο ξενοδοχείου. Η ελληνική ομάδα ασφαλείας και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας DS πέρασαν από κοινού στον απέναντι δρόμο, σε μια καφετέρια, όπου διαπιστώθηκε ότι και οι δύο άνδρες φορούσαν περούκες. Οι ερευνητές της μονάδας μυστικών υπηρεσιών του τμήματος της Νέας Υόρκης, ενισχύοντας τους αστυνομικούς της DS, έφτασαν επίσης έπειτα από κλήση.
» Και τα δύο άτομα ισχυρίστηκαν ότι εργάζονταν σε ελληνικούς τηλεοπτικούς και ειδησεογραφικούς σταθμούς, με ανάθεση να καλύψουν δημοσιογραφικά τους Έλληνες υπουργούς στην Νέα Υόρκη. Και οι δύο υποστήριξαν ότι είναι ξένοι ανταποκριτές. Και οι δύο άνδρες ανέφεραν ότι είχαν αγοράσει τις περούκες από ένα κατάστημα ρούχων που εξειδικεύεται στο ρουχισμό για το Χάλογουιν, ώστε να πλησιάσουν πιο κοντά στην ελληνική αποστολή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, καθώς και οι δύο ήταν γνωστές φυσιογνωμίες στην Ελλάδα. Ο Σουλτογιάννης δήλωσε πως η πρόθεση τους ήταν να ‘πιάσουν’ τον υπουργό Επικρατείας να ψωνίζει στην Νέα Υόρκη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση οικονομικής κρίσης…
» Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας προχώρησαν σε προφορικές επιπλήξεις και στον Δημάδη και στον Σουλτογιάννη να αποφύγουν να πλησιάσουν τον Έλληνα υπουργό, είτε άλλο μέλος της ελληνικής αποστολής».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η αναφορά της αμερικανικής αστυνομίας, που ήταν και η πηγή του τηλεγραφήματος του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Νέα Υόρκη. Ως εκ τούτου την οφειλόμενη απάντηση προς κάθε ενδιαφερόμενο δεν χρειάζεται να τη δώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού τη δίνει η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη των τηλεγραφημάτων που δημοσιεύονται στο Πρακτορείο φέρει ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ ΜΠΕ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΟΚ – Βέστερλο 4-0: Ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο με «Ντέλια» και Καμαρά
- Χειροκίνητο ή αυτόματο; Τι αποκάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες για την επίδραση της οδήγησης στον εγκέφαλο
- Θεσσαλονίκη: 30άρηδες οι δράστες των τριών εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες την Κυριακή (5/7)
- Βιασμοί, μορφίνη και καμμένα πτώματα: To Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ήταν φρικτά σκοτεινό
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-128x85.webp)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)
















![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-315x220.webp)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442