
Νέες αιχμές Σκουρλέτη κατά Πιτσιόρλα
Αισιόδοξος ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τη μη πώληση του 17% της ΔΕΗ θα γίνουν αποδεκτά από τους δανειστές εμφανίζεται σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές για τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα.
Αισιόδοξος ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τη μη πώληση του 17% της ΔΕΗ θα γίνουν αποδεκτά από τους δανειστές εμφανίζεται σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.
«Σήμερα η αγορά ηλεκτρική ενέργειας ανοίγει, άλλωστε έχουν γίνει μια σειρά θεσμικές αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση. Ο ΑΔΜΗΕ διαχωρίζεται ιδιοκτησιακά από τη ΔΕΗ, ενώ το Δημόσιο διατηρεί το 51%. Ακυρώσαμε το νόμο για τη μικρή ΔΕΗ, προχωρούμε στις δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος τύπου ΝΟΜΕ, θεσμοθετούμε το target model. Μιλάμε για άλλες συνθήκες. Μόνο μια νεοφιλελεύθερη ακαμψία και εμμονή μπορεί να δικαιολογήσει την επαναφορά αυτού του σχεδίου» δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Παράλληλα, αφήνει σαφείς αιχμές για τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Αν αληθεύει, δε, αυτό που ακούγεται σε δημοσιογραφικούς κύκλους ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει το ρόλο της διασποράς πληροφοριών για λογαριασμό συγκεκριμένων κύκλων των δανειστών με σκοπό τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, τότε αντιλαμβάνεστε πως τα πράγματα είναι σοβαρά” και προσθέτει: “Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη σημασία έχει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ να είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και όχι άλλων”.
Ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και τις δανειοδοτήσεις του κ. Καλογρίτσα σημειώνει ότι “δεν υπάρχουν επιλεκτικές σχέσεις της κυβέρνησης με κανέναν επιχειρηματία, αυτά τα έκαναν οι προηγούμενοι”. Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι δεν τον απασχολεί η προοπτική να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι “το πολιτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εξαντλείται σε μια χρηστή διαχείριση της συμφωνίας του περασμένου χρόνου και μόνο”.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Influencers στις υπηρεσίες των πολιτικών – Έμμεσες προωθήσεις και το χρήμα ρέει άφθονο
- ΠΑΟΚ: Βαρύ πρόστιμο στους παίκτες μετά την απώλεια της 2ης θέσης στη Super League
- «Στα έξι G πρέπει να γρυλίζεις» -Τα παρασκήνια της ταινίας Top Gun 40 χρόνια μετά
- Δίωξη για κακούργημα στον 44χρονο οδηγό για το τροχαίο στη Ρόδο
- Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2026: Διεκδικήστε έπαθλα 300.000 € από το Stelios Philanthropic Foundation
- Τσουκαλάς: Υπάρχουν σοβαρά εσωτερικά ζητήματα στη ΝΔ και δεν κρύβονται – Τρέμουν την επαναληπτική κάλπη
