Συνελήφθη ο πρώην ποδοσφαιριστής Ισμαΐλ Ντεμιρίζ, στο πλαίσιο των διώξεων για την απόπειρα πραξικοπήματος
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν διάσημο πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας της Γαλατασαράι, τον Ισμαΐλ Ντεμιρίζ, καθώς φέρεται να συνδέεται με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορούν οι τουρκικές αρχές ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος στα μέσα Ιουλίου, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν διάσημο πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας της Γαλατασαράι, τον Ισμαΐλ Ντεμιρίζ, καθώς φέρεται να συνδέεται με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορούν οι τουρκικές αρχές ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος στα μέσα Ιουλίου, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.
Ο Ισμαΐλ Ντεμιρίζ, ηλικίας 54 ετών, που έπαιζε με τη Γαλατασαράι το διάστημα μεταξύ 1984 και 1993 και είχε συμμετάσχει στην εθνική ομάδα της Τουρκίας 27 φορές, συνελήφθη στη συνοικία Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Ο πρώην αμυντικός είχε τεθεί υπό κράτηση για σύντομο χρονικό διάστημα, μαζί με άλλους πρώην ποδοσφαιριστές της Γαλατασαράι όπως τον Ουγκούρ Τουτουνεκέρ, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, προτού αφεθεί ελεύθερος έπειτα από απόφαση δικαστή της Κωνσταντινούπολης.
Άλλος δικαστής άσκησε έφεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης και νέο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του Ντεμιρίζ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN- Turk.
Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι παραμένουν υπό κράτηση στην Τουρκία, στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης εκκαθαρίσεων με στόχο τους υποστηρικτές του Γκιουλέν. Από τα πανεπιστήμια στα σχολεία κι από τον στρατό στην αστυνομία, στη δικαστική εξουσία ή τον αθλητισμό, όλοι οι φορείς στοιχειοθετήθηκαν από τις πρωτοφανείς στα χρονικά εκκαθαρίσεις.
Στο μεταξύ, ο πρώην ποδοσφαιριστής Χακάν Σουκούρ, που ζει στις ΗΠΑ, καταζητείται από την τουρκική αστυνομία και οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.
Η Γαλατασαράι από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ακύρωσε τις κάρτες μελών του συλλόγου των Σουκούρ, Ντεμιρίζ και άλλων πρώην ποδοσφαιριστών της όπως του Αρίφ Ερντέμ, οι οποίοι βαρύνονται με υποψίες για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- «Η Ναϊμέγκεν συμφώνησε με τον Τάντιτς» (pic)
- «Η Μπεσίκτας ήρθε σε συμφωνία με πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού»
- Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε τη μεταγραφή του Ντιομαντέ – Συμφωνία 100 εκατομμυρίων με τη Λειψία
- Ο Χεζόνια επέστρεψε στο NBA – Αυτό είναι το συμβόλαιο με τους Καβαλίερς
- Νόρις: «Από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας μου»
- Ελλάδα – Τουρκία 94-73: Επιβλητικοί οι Παίδες, νίκησαν με ανατροπή
- Τεντόγλου: «Κάτι είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν ασχολούμαι με αυτά – Το τελευταίο ήταν αλματάρα» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442