Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/9/2016



ΡΙΟ – STAR 21.00

ANIMATION, 2011

Ο σκηνοθέτης της σειράς κινουμένων σχεδίων Εποχή των Παγετώνων, Κάρλος Σαλντάνια, θέλοντας να γράψει μια ιστορία-φόρο τιμής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ρίο, επέλεξε ως θέμα ένα κατοικίδιο πτηνό που ζει μια περιπέτεια σε αυτόν τον θαυμαστό κόσμο.
Η ταινία μας μεταφέρει στη μαγευτική πόλη του Ρίο Ντε Τζανέιρο και στο πλούσιο τροπικό δάσος της Βραζιλίας και έχει ως ήρωα τον Μπλου, έναν παπαγάλο τόσο σπάνιο που πιστεύει ότι είναι ο τελευταίος του είδους του. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι υπάρχει κι άλλος σαν κι αυτόν- και μάλιστα θηλυκού γένους- αφήνει το βολικό κλουβί του στη μικρή πόλη της Μινεσότα και πετάει για το Ρίο. Αλλά, όπως αποδεικνύεται, ο οικόσιτος Μπλου και η εντελώς ανεξάρτητη παπαγαλίνα Τζούελ δεν δείχνουν να είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Απροσδόκητα θα βρεθούν μαζί για να ζήσουν μια περιπέτεια-εμπειρία ζωής, κατά τη διάρκεια της οποίας μαθαίνουν πολλά για τη φιλία, την αγάπη, το θάρρος και τις προκλήσεις της ζωής.

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΦΤΕΡΑ – ΣΚΑΪ 22.15
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΠΟΧΗΣ, 2000

Σκηνοθέτης: Σεκάρ Καπούρ
Με τους: Χιθ Λέτζερ, Κέιτ Χάντσον, Ουες Μπέντλι

Βρισκόμαστε στο 1884, κατά τη διάρκεια των αποικιακών πολέμων της βρετανικής αυτοκρατορίας. Ο Harry Faversham (Heith Ledger) είναι ένας νεαρός αξιωματικός του βασιλικού ιππικού. Λίγο πριν ξεκινήσει η εκστρατεία του τάγματός του για το Σουδάν, ο Harry επιλέγει να παραιτηθεί από το στρατό, προκειμένου να παντρευτεί την αγαπημένη του (Kate Hudson) και να κάνει οικογένεια. Οι τρεις πιο στενοί του φίλοι από το στρατό κατακρίνουν την απόφασή του και του στέλνουν τρία φτερά, που συμβολίζουν τη δειλία του. Όταν θα λάβει και το τέταρτο φτερό, με τον ίδιο συμβολισμό, από την αγαπημένη του, θα αποφασίσει να φύγει μόνος του για το Σουδάν. Είναι η τελευταία του ευκαιρία να αντιμετωπίσει τους φόβους του, να ανακαλύψει τον εαυτό του και ανακτήσει την αξιοπρέπειά του… το Σάββατο 24/09!

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/9/2016




Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡ

ΕΡΤ3 17.15

Κοινωνική ταινία καναδικής παραγωγής 2011

Η ταινία του Φιλίπ Φαλαρντό έχει «ταξιδέψει» σε περισσότερες από 30 χώρες και έχει κερδίσει παντού κοινό και κριτικούς, ενώ έφτασε μέχρι και την τελική πεντάδα των Όσκαρ, διεκδικώντας επάξια το Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας της Ακαδημίας. H ταινία είναι μία προσαρμογή του θεατρικού έργου της Evelyne de laCheneliere, όπου ο κύριος Lazhar ενσαρκώνει τη συνάντηση δύο διαφορετικών κόσμων και την δύναμη της ειλικρίνειας, με χιούμορ, ευαισθησία και ειλικρινή «ψέματα» σε μία ταινία που γοητεύει.

Περισσότερα για την ταινία εδώ
Διαβάστε την κριτική του in.gr/σινεμά για την ταινία



POTICHE
ΕΡΤ2 21.00
Κωμωδία γαλλικής παραγωγής 2010

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν
Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Καρίν Βιαρ, Ζεραμί Ρενιέρ, Φαμπρίς Λουσινί

Μια ευχάριστη κωμωδία του Φρανσουά Οζόν με την Κατρίν Ντενέβ σε μεγάλη φόρμα να πρωταγωνιστεί πλάι στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Βόρεια Γαλλία, 1977, περιοχή Sainte – Gudule. Η Σουζάν (Cathrine Deneuve) είναι δέσμια στους τέσσερις τοίχους της κουζίνας της και υποταγμένη στη βούληση του συζύγου της, του επιτυχημένου εργοστασιάρχη κυρίου Πουγιόλ (Fabrice Luchini).
Ο κ. Ρομπέρ Πουγιόλ διοικεί την ομπρελοβιομηχανία του με απολυταρχικό και αυταρχικό τρόπο, όπως ακριβώς «διοικεί» την σύζυγο και τα παιδιά του. Όταν οι εργάτες στο εργοστάσιό του κατεβαίνουν σε απεργία και κρατούν όμηρο τον κ. Πουγιόλ η κρίση που ξεσπά είναι μεγάλη και εκτονώνεται με τον τραυματισμό του και την απομάκρυνσή του για ένα διάστημα από την περιοχή.
Τότε έρχεται η στιγμή που η κυρία Πουγιόλ παίρνει την μεγάλη απόφαση να αναλάβει χρέη Γενικού Διευθυντή στο εργοστάσιο του συζύγου της και προς έκπληξη όλων αποδεικνύεται μια ικανότατη και μαχητικότατη γυναίκα. Τα προβλήματα ξαναρχίζουν όταν ο κ. Πουγιόλ επιστρέφει από το ταξίδι του, ενώ ο ρόλος του κυρίου Μπαμπέν (Gérard Depardieu) περιπλέκει τα πράγματα ακόμη πιο πολύ…

Συμμετοχές – Διακρίσεις

– Το Potiche ήταν υποψήφιο σε τέσσερις κατηγορίες των φετινών Σεζάρ, για τα βραβεία Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Κατρίν Ντενέβ, Καλύτερης Β΄ Γυναικείας Ερμηνείας για την Καρίν Βιάρντ, Καλύτερο Προσαρμοσμένο Σενάριο για τον Φρανσουά Οζόν και Καλύτερα Κοστούμια για την Πασκαλίν Σαβάν.
– Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2010.
– Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο 2010.

entertainment.in.gr