Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζαβάρας: Η ΝΔ θα ζητήσει να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών ο Λ.Κρέτσος

Τζαβάρας: Η ΝΔ θα ζητήσει να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών ο Λ.Κρέτσος

Η ΝΔ θα ζητήσει να διαβιβαστεί το πόρισμα της ΤτΕ για την Attica Bank στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εξετάζει τον δανεισμό κομμάτων και ΜΜΕ, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Τζαβάρας. Ειδικότερα σε σχέση με τα δάνεια που φέρεται να έχει πάρει ο κ. Καλογρίτσας, τόνισε ότι η ΝΔ θα ζητήσει να κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή της Βουλής ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, που έχει την αρμοδιότητα ελέγχου των Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η ΝΔ θα ζητήσει να διαβιβαστεί το πόρισμα της ΤτΕ για την Attica Bank στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εξετάζει τον δανεισμό κομμάτων και ΜΜΕ, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Τζαβάρας.

Ειδικότερα σε σχέση με τα δάνεια που φέρεται να έχει πάρει ο κ. Καλογρίτσας από τη συγκεκριμένη τράπεζα -από την οποία έλαβε και την εγγυητική επιστολή εν όψει της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών-, ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι η ΝΔ θα ζητήσει να κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, που έχει την αρμοδιότητα ελέγχου των Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Τρίτης, ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε την υπόθεση της Attica Bank «μοντέλο διαπλοκής».

Η ΝΔ θα θέσει ζήτημα διαβίβασης του πορίσματος της ΤτΕ για την Attica Bank στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εξετάζει τον δανεισμό κομμάτων και ΜΜΕ. Βάσει του πορίσματος αυτού, εξήγησε, θα ζητήσουμενα γίνει έρευναστο ζήτημα αυτό γιατί είναι μοντελο διαπλοκής.

«Δεν είναι απλή συνηθισμένη διαπλοκή, είναι εμπλουτισμένη διανθισμένη και εμβαθυμένη με σωστά, αριστερά και ηθικά μηνύματα» ανέφερε δηκτικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζαβάρας, βάσει του νόμου Παππά όλες οι αρμοδιότητες που έχουν σχέση με τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες των υποψήφιων καναλαρχών έχουν περιέλθει στον γενικό γραμματεία Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΛευτέρη Κρέτσο.

«Θα ζητήσουμε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δούμε αν έχει κάνει τον έλεγχο προέλευσης των οικονομικών μέσων που θα χρησιμοποιηθούν για την ίδρυση μιας τηλεοπτικής επιχείρησης καιτον έλεγχο επάρκειαςτων οικονομικών πόρων… Φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα, παρ’ όλ’ αυτά έχει δοθεί το «ok». Αυτά τα πράγματα συνιστούν ένα πρωτοφανές σκάνδαλο» υπογράμμισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024