Γαλλία: Το 30% των μουσουλμάνων θεωρεί πιο σημαντική τη Σαρία από τους νόμους
Ένα 30% από τα συνολικά 3-4 εκατομμύρια μουσουλμάνων στη Γαλλία απορρίπτουν τους νόμους του κράτους, καθώς θεωρούν τους ισλαμικούς πολύ πιο σημαντικούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche.
Ένα 30% από τα συνολικά 3-4 εκατομμύρια μουσουλμάνων στη Γαλλία απορρίπτουν τους νόμους του κράτους, καθώς θεωρούν τους ισλαμικούς πολύ πιο σημαντικούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche.
Ειδικότερα, το 29% των ερωτηθέντων απάντησαν «ναι» στο ερώτημα εάν θεωρούν τη Σαρία πιο σημαντική από τους νόμους της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Επιπλέον, το 20% των ανδρών μουσουλμάνων και το 28% των γυναικών μουσουλμάνων που απάντησαν στις ερωτήσεις της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ifop δήλωσαν υπέρ του νικάμπ και της μπούρκα, που καλύπτουν τόσο το πρόσωπο όσο και το σώμα.
Ένα 60% επίσης δήλωσε ότι θα ήθελε τα κορίτσια και οι γυναίκες να φορούν μαντίλα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, η οποία έχει διά νόμου απαγορευτεί στα δημόσια ιδρύματα.
Θύελλα αντιδράσεων, εντός αλλά και εκτός γαλλικών συνόρων, προκάλεσε και η απαγόρευση του λεγόμενου μπουρκίνι σε πολλές πόλεις της χώρας, με τους γάλλους μουσουλμάνους ηγέτες να κάνουν λόγο για στιγματισμό των μουσουλμάνων.
Η δημοσκόπηση της Ifop έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 10% του γαλλικού πληθυσμού (65 εκατομμύρια). Όπως αναφέρεται στη Journal du Dimanche, οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 5,6% των πολιτών ηλικίας 15 ετών και άνω, ενώ 10% είναι οι 25 ετών και άνω. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 84% των γάλλων μουσουλμάνων είναι κάτω των 50 ετών.
Η δυσκολία στον καθορισμό τη θρησκευτικού υποβάθρου των γάλλων πολιτών έγκειται στη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει τη συλλογή δεδομένων για τη θρησκεία και την εθνικότητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442