Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τιμητική εκδήλωση στο Ζάππειο για τους Ολυμπιονίκες του Ρίο

Τιμητική εκδήλωση στο Ζάππειο για τους Ολυμπιονίκες του Ρίο

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου η τιμητική εκδήλωση προς τιμήν των 93 αθλητών και αθλητριών της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο τέως βασιλιάς, Κωνσταντίνος, όταν κλήθηκε να βραβεύσει τους ιστιοπλόους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου η τιμητική εκδήλωση προς τιμήν των 93 αθλητών και αθλητριών της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Παράδειγμα θέλησης, δημιουργίας και αριστείας, στην πιο γνήσια μορφή της, που ξεκινά από το ήθος για να φτάσει στη διάκριση» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του «ΡΙΟ 2016» κατά την διάρκεια ειδικής τελετής προς τιμήν τους, που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ειδικότερα κατά την βράβευση της ‘Αννας Κορακάκη ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε:

«Άννα, θέλω να σε συγχαρώ, εσένα προσωπικά για την επιτυχία σου που είναι σπάνια και σε Ολυμπιακό επίπεδο, αλλά ουσιαστικά μοναδική για την Ελλάδα. Θέλω όμως να συγχαρώ και εσένα και τους συναθλητές σου δημόσια, σ’ αυτή την τελετή που μεταδίδεται σ’ όλη την Ελλάδα, και για έναν άλλο λόγο τον οποίο θεωρώ ακόμα σημαντικότερο: Αυτό που πετύχατε είναι δικό σας επίτευγμα, προσωπικό σας επίτευγμα. Ακριβώς επειδή τούτο συμβαίνει στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, δίνετε στη νέα γενιά, την χειμαζόμενη νέα γενιά, ένα μεγάλο τριπλό παράδειγμα: Παράδειγμα Θέλησης, Παράδειγμα Δημιουργίας, Παράδειγμα Αριστείας στην πιο γνήσια μορφή της, που ξεκινά από το ήθος για να φτάσει στη διάκριση».

Τα μέλη της αποστολής βραβεύτηκαν τόσο για τις διακρίσεις που έφεραν στη χώρα, όσο και για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, καθώς για την άψογη παρουσία και εν γένει συμπεριφορά την οποία έδειξαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ρίο.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, βουλευτές μεταξύ των οποίων οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Χάρης Θεοχάρης, Άννα Καραμανλή, πρώην υπουργοί (Φάνη Πετραλιά, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Ιωαννίδης), ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Σπύρο Καπράλο, ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης πριν από 60 χρόνια στη Μελβούρνη, Γιώργος Ρουμπάνης και πολλοί άλλοι νεότεροι.

Όλοι οι ομιλητές στάθηκαν στην καλή παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο και τους συγχάρηκαν για την προσπάθειά τους, ενώ δεσμεύτηκαν να τους παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια για να υπάρχει συνέχεια των επιτυχιών και μετά από τέσσερα χρόνια στο Τόκιο (2020).

Η συγκίνηση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο τέως βασιλιάς, Κωνσταντίνος, ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας και ο ίδιος το 1960, όταν κλήθηκε να βραβεύσει τους επίσης ιστιοπλόους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με δάκρυα στα μάτια ο τέως βασιλιάς είπε: «Αυτό που δεν γνωρίζουν οι Έλληνες και καλό είναι να το μάθουν ότι οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ως εκ τούτου, τους ευχαριστώ κυρίως που μας έδωσαν ένα χαμόγελο αυτές τις δύσκολες μέρες και κύριε πρόεδρε ευχαριστώ για την ενίσχυση».

Ο τέως βασιλιάς αποχώρησε υποβασταζόμενος από τη Σοφία Μπεκατώρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024