Συνάντηση Τσακαλώτου – Βελκουλέσκου για την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ
Συνάντηση με την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου είχε το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η συνάντηση αφορούσε τα στοιχεία που συλλέγει το Ταμείο για την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.
Συνάντηση με την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, είχε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η συνάντηση, που διήρκησε περίπου 1,5 ώρα, ήταν «εισαγωγική» και αφορούσε στα στοιχεία που συλλέγει το Ταμείο για την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.
Ενδέχεται δε, να υπάρξει μια ακόμη συνάντηση κατά το κλείσιμο της διαδικασίας αυτής.
Το κλιμάκιο του ΔΝΤ έχει παραμείνει στην Αθήνα (οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής πλευράς των θεσμών έχουν αποχωρήσει από την περασμένη Παρασκευή), προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του Ταμείου για όλα τα κράτη εκτός προγράμματος (έκθεση ‘Αρθρου 4).
Για την Ελλάδα, το ΔΝΤ συνέτασσε τη συγκεκριμένη έκθεση έως το 2010 και εν συνεχεία για μια ακόμη φορά, το 2013. Η δημοσίευση της έκθεσης αναμένεται τον προσεχή Νοέμβριο και κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει και τη βάση για την Έκθεση Βιωσιμότητας (DSA) που θα συντάξει το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
- Google: Κάτι αλλάζει με τις επαφές στα κινητά Android – Η έξυπνη…καρτών κλήσεων
- Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, με Καρέρας – Εμπαπέ!

